Poldijev memorial

1.5.2022 | 09:00

Poldijev memorial

Športno obarvan, atraktivni  "Poldijev memorial" je v Brežice pripeljal veliko število športnih navdušencev nad skokom s palico, na kar smo v Brežicah lahko zares ponosni, hkrati pa smo obudili spomin na očeta brežiške atletike Poldeta Rovana, po katerem nosi memorial tudi ime.

Skoki s palico v toplem in prijetnem vzdušju so odlično uspeli. Organizatorji smo bili lepo presenečeni, saj se je tekmovalno - prijateljsko obarvanega tekmovanja udeležila številčna mednarodna zasedba skakalcev iz Slovenije, Bosne in Hrvaške. Ena najbolj adrenalinskih športnih disciplin je tokrat lepo oživila brežiško športno dogajanje, poskrbela za vratolomne višine, ki so jih dosegali skakalci in skakalke v brežiški atletski dvorani.

Prav vsi tekmovalci so se na vse pretege trudili, da bi letvico preskočili čimvišje. Med moškimi je to uspelo domačinu Jaku Rovanu, ki je preskočil 441cm, na drugo mesto pa se je uvrstil prav tako domačin Luka Zupanc s preskočenimi 426 cm, tretji je bil Hrvat Ivan Milanovič, 411 cm. Pri dekletih se je najbolje izkazala Ljubljančanka Ajda Osolnik s preskočenimi 366 centimetri, drugo mesto je osvojila Novogoričanka Vita Benedetič s 336 cm, takoj za njo pa se je uvrstila kolegica iz brežiškega atletskega kluba Naja Rovan s preskočenimi 321 cm.

Pokali in nagrade sponzorjev, ki so si jih prislužili prav vsi tekmovalci, je podelila Elica Rovan, žena prehitro preminulega Poldija.

REZULTATI
Moški: 1. Jak Rovan, AK BRE, 441 cm, 2. Luka Zupanc, AK BRE, 426 cm, 3. Anton Milanovič, Hrvaška, 411 cm
Dekleta: 1. Ajda Osolnik, AD MASS, 366 cm, 2. Vita Benedetič, AK GO, 336 cm, 3. Naja Rovan, AK BRE,  321 cm

Jure Rovan

Galerija

_zmemorial (1)
_zmemorial (2)
_zmemorial (3)
_zmemorial (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava