2. Gradiška salamijada - absolutni zmagovalec Nejc Rus

30.4.2022 | 16:00

2. Gradiška salamijada - absolutni zmagovalec Nejc Rus
2. Gradiška salamijada - absolutni zmagovalec Nejc Rus
2. Gradiška salamijada - absolutni zmagovalec Nejc Rus

Turistično društvo Lavričeva koča Gradišče nad Šentvidom in Stično je v soboto, 23. aprila, izvedlo 2. Gradiško salamijado, katere sta se udeležila tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole.

O zmagovalcu letošnje salamijade na Lavričevi koči Gradišče je izmed 31 prejetih vzorcev domačih salam odločala 5-članska strokovna komisija. Sestavljali so jo predsednik komisije doc. dr. Mojmir Wondra, poznani enolog iz Biotehniške fakultete v Ljubljani, Tomaž Smole, podžupan občine Ivančna Gorica, Boštjan Jaklič, poklicni mesar in zmagovalec gradiške salamijade 2019, Boris Klemenčič, predstavnik TD Lavričeva koča Gradišče in Zdravko Verčič, mesarski mojster v pokoju.

Podžupan Smole je ob razglasitvi rezultatov povedal, da je strokovna komisija ocenjevala predvsem zunanji videz, sestavo in barvo prereza, teksturo, vonj in seveda najpomembnejše, kakšnega okusa je posamezna salama. Kvaliteta suhomesnatih izdelkov je po besedah komisije odvisna tudi od vremena v času sušenja, ki povzroči zasušenost roba in luknjičavost v notranjosti izdelka.

Člani komisije so še povedali, da je bilo na letošnji salamijadi več zelo dobrih izdelkov, zato je bila odločitev še toliko težja. Na podlagi podeljenih ocen so podelili 4 zlata, 5 srebrnih in 5 bronastih priznanj. Absolutni zmagovalec z dvema zlatima priznanjema je postal domačin Nejc Rus iz Pristavlje vasi.

Zmagovalci 2. Gradiške salamijade:

1. mesto – Nejc Rus (Pristavlja vas)

2. mesto – Igor Lozar (Griblje)

3. mesto – Peter Krašovec (Žvirče)

Na dogodku je potekal tudi bogat spremljevalni program. Poleg degustacij salam, so obiskovalci lahko pokušali več vrst sirov Kmetije pr Špan, vina, piva in sokov. Obiskovalci so se lahko preizkusili tudi v nagradni igri.

Organizatorji se zahvaljujejo vsem sodelujočim pri izvedbi 2. Gradiške salamijade, še posebej vodstvu občine, Zavodu Prijetno domače, članom komisije, Mesarstvu Maver in vsem obiskovalcem.

Občina Ivančna Gorica

Galerija

_salamiada (1)
_salamiada (11)
_salamiada (12)
_salamiada (13)
_salamiada (14)
_salamiada (2)
_salamiada (3)
_salamiada (4)
_salamiada (5)
_salamiada (6)
_salamiada (7)
_salamiada (8)
_salamiada (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava