Občni zbor DV Sevnica–Boštanj; predsednik ostaja Jože Simončič

3.4.2022 | 13:30

Občni zbor DV Sevnica–Boštanj; predsednik ostaja Jože Simončič

Po dveh letih je bil 1. aprila 2022 ponovno izveden redni občni zbor DV Sevnica–Boštanj. Omejitveni ukrepi zaradi razglašene epidemije so sklic zbora v lanskem letu namreč onemogočili, zato je potrebne sklepe takrat izjemoma potrdil Upravni odbor.

Približno 80 članic in članov društva je v Boštanju soglasno potrdilo poročila predsednika društva, blagajniško poročilo in poročilo Nadzornega odbora. Zbor je pozdravil predsednik KS Boštanj Jože Udovč, župan Srečko Ocvirk pa je ob opravičeni odsotnosti društvu poslal čestitke za dosežene rezultate in zaželel uspešno delo tudi v bodoče. Na zboru so nastopili Ljudski pevci iz Boštanja, za pogostitev pa so poskrbele članice Aktiva žena Boštanj.

V nadaljevanju so bile po zaključenem 4-letnem mandatu izvedene redne volitve v organe društva. V novi 9-članski Upravni odbor so bili izvoljeni Jože Simončič (funkcija predsednika), Veronika Krstič (funkcija podpredsednice), Aleš Germovšek (funkcija blagajnika), Katarina Simončič (funkcija tajnice) in člani Janko Kobal, Marko Motore, Ivan Možic, Silvo Pinoza in Milan Simončič. Nadzorni odbor naslednjega mandatnega obdobja bo deloval v sestavi Majda Horjak, Franci Hribšek in Herman Radej (predsednika izvolijo sami). Zbor je izvolil tudi Disciplinsko komisijo, ta do sedaj še ni imela potrebe, da bi se sestala, in sicer v sestavi Milena Naroglav (predsednica), Miran Košir in Matija Hribar, nadomestna člana, ki se izvolita po Statutu, pa sta Matej Imperl in Zvone Udovič.

Sprejet je bil program dela do naslednjega zbora. Med drugimi aktivnostmi ta vključuje tudi 20. pohod po vinskih goricah (27. aprila), svečano prireditev, ki bo v Sevnici organizirana ob 50. obletnici ustanovitve Društva vinogradnikov Dolenjske (jeseni), izdana bo monografija, ki bo pričala o vinogradniški tradiciji in aktivnostih vinogradnikov na sevniškem po letu 1972, program vključuje tudi 2 dnevno strokovno ekskurzijo in vsaj dve strokovni predavanji.

Zbrani so bili seznanjeni z namero sprememb Pravilnika o ocenjevanju vin, tj. z novimi kriteriji za podelitev diplom, kar je v pristojnosti Upravnega odbora. Članarina, ki se bo pobirala v naslednjem letu, bo ostala nespremenjena, in sicer 15 EUR. V zaključku zbora so bile podeljene diplome 40. društvenega ocenjevanja vin, ki je bilo izvedeno februarja letos.

Predsednik društva Jože Simončič, ki po soglasni izvolitvi nadaljuje mandat, se je zahvalil vsem, ki v društvu delujejo in prispevajo k doseganju skupnih ciljev in izpolnjevanju poslanstva. Še posebej je pri tem izpostavil članice in člane Upravnega in Nadzornega odbora, praporščake, skrbnike društvenega inventarja, poverjenike za pobiranje članarin, urednika spletne strani in vse druge, ki so sodelovali pri izvedenih aktivnostih.

Dosedanji člani Nadzornega odbora, ki za ponovno izvolitev niso več kandidirali (Vladimir Zakšek, Jože Udovč in Andrej Jazbec), so od predsednika prejeli simbolično darilo, v zahvalo za dolgoletno konstruktivno sodelovanje in delo v društvu (na sliki).

M. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava