DL: Fekalije gredo v Krko, a ''je tudi to verjetno vse po predpisih''

3.2.2022 | 12:00

Simbolna slika (foto: arhiv DL)

Simbolna slika (foto: arhiv DL)

Občan iz Vavte vasi že nekaj časa opazuje delovanje kanalizacije Vavta vas in Rumanja vas, kako ob vsakem deževju fekalije, pomešane z meteorno vodo, odtekajo v Krko. »To se dogaja zaradi nepravilno zgrajene kanalizacije, kar lahko ugotovi vsak, tudi če se na to nič ne spozna,« je dejal.

Ko je na to opozoril lastnika in upravljavca, sta mu zagotavljala, kot je dejal, da je vse skladno s predpisi, v kar pa ne verjame. »Rešitev, da lahko omenjena kanalizacija sploh normalno deluje, ne da bi onesnaževala po obeh vaseh, je zanimiva, kar se lahko vidi na terenu in je gotovo ni v gradbeni dokumentaciji,« je dejal. Takšnih enocevnih kanalizacij, po katerih tečejo fekalije in meteorna voda skupaj v čistilno napravo, pa je, kot je dejal, v občini še več in zanimivo bi bilo videti, kaj iz čistilne naprave priteče v reko Krko ob neurjih.

»V Vavti vasi pa je še ena kanalizacija, po kateri bi morala teči samo meteorna voda, a žal po njej tečejo v Krko tudi fekalije. A je tudi to verjetno vse skladno s predpisi,« je še dejal.

Članek je bil objavljen v 51. številki Dolenjskega lista 23. decembra 2021 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava