Uvod v kaligrafijo

11.1.2022 | 08:20

Uvod v kaligrafijo

V trebanjski galeriji se že tradicionalno odvijajo sobotne ustvarjalne delavnice, ki jih pripravlja trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Trebnje in CIK-om Trebnje – Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje.

Na prvi letošnji delavnici so udeleženci pod mentorstvo Špele Kodrič spoznavali osnove kaligrafije oz. umetnosti lepega pisanja. Ob učenju veščine pisanja razvijamo koncentracijo in sposobnost za vizualizacijo, pa tudi sposobnost pozornosti, saj je za obvladovanje lepopisja potrebno veliko osredotočanja in potrpežljivosti. "Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo," je o obvladovanju kaligrafije dejala mentorica.

Ustvarjalne delavnice, ki so namenjene vsem generacijam, se bodo nadaljevale februarja, ko bodo udeleženci z Natašo Zaletelj krasili odpadne steklenice, marca pa bodo z Alenko Stražišar Lamovšek izdelovali še papirnate igrače.

Projekt Sobotno galerijsko dopoldne, ki se odvijal ob upoštevanju odlokov vlade RS in priporočil NIJZ, omogoča Občina Trebnje.

Besedilo in foto: JSKD OI Trebnje

Galerija

_zzzzzzkali (1)
_zzzzzzkali (2)
_zzzzzzkali (3)
_zzzzzzkali (4)
_zzzzzzkali (5)
_zzzzzzkali (6)
_zzzzzzkali (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava