Sveta noč … z Mladinskim pevskim zborom sv. Janez

9.1.2022 | 13:30

Sveta noč … z Mladinskim pevskim zborom sv. Janez

V župnijski cerkvi Sv. Janeza Evangelista na Dolenjih Kamencah se je v nedeljo, 26. decembra 2021, odvijal koncert v počastitev godu farnega zavetnika ter Dneva samostojnosti in enotnosti, v izvedbi Mladinskega pevskega zbora Sv. Janez s prijatelji.

Zbor vključuje 30 mladih, ki sodelujejo tudi v različnih orkestrih in zborih v in izven Novega mesta. S svojo mladostno energijo prispevajo tudi k uspešnemu delovanju MePZ Sv. Janez, med drugim gre za zgledno medgeneracijsko pomoč. Vadijo v prostorih župnišča na Dolenjih Kamencah.

Mladi si želimo vsak na svoj način spreminjati svet in ljudi, hkrati pa se zavedamo, da s skupnimi močmi lahko dosežemo več. Zato smo združeni v Mladinskem pevskem zboru Sv. Janez z našimi prijatelji pripravili  koncert, s katerim smo stopili iz »teme«, prižgali luč upanja in ljubezni. Kot je že idejni vodja koncerta Jernej FABIJAN za naš časopis »Krožišče«  v spletnem pogovoru omenil: »… Ta koncert bo po letu premora, upam, spet malo polepšal praznično vzdušje …« Koncept same kantate, ki je delo slovenskega skladatelja mlajše generacije, Andreja Makorja, in zasedba sta malo drugačna, kot so jo obiskovalci bili vajeni na preteklih koncertih. Gre za uglasbeno nesakralno poezijo slovenskih pesnikov, ki pa vseeno pričara božično vzdušje in vonj po domu. Zbor sta spremljala in s solističnimi vložki, zapisanimi znotraj kantate, dopolnila Veronika Zagorc na klavirju in Jakob Saje na klarinetu. Pri treh delih smo lahko slišali tudi spremljavo »pojočih« kozarcev.

Ker je največja nagrada za izvajalca dober obisk koncerta, smo si tega iskreno želeli in tudi poslušalci so bili željni prisluhniti naši glasbi v živo.

V luči trenutnih epidemioloških razmer je koncert potekal ob upoštevanju vseh  ukrepov in zahtev, število obiskovalcev pa je bilo omejeno. 

Ker so taki koncerti tudi velik finančni zalogaj, se za pomoč zahvaljujemo Mestni občini Novo mesto in županu Gregorju Macedoniju, Krajevni skupnosti Bučna vas ter Turistično-športnemu društvo Bezgavec.

Ob tem velja tudi zahvala vsem, ki ste in nas na kakršenkoli način podpirate in nam omogočite, da uresničujemo svoje ideje.

Jernej Fabijan, Andreja Verček

Galerija

_zzzzzmpzj (1)
_zzzzzmpzj (2)
_zzzzzmpzj (3)
_zzzzzmpzj (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava