DL: Trop volkov mu je raztrgal psa; ''Država podpira lopove, tajkune, volkove in medvede''

3.1.2022 | 14:45

Fotografija je arhivska, iz Željn izpred nekaj let, ko so volkovi poklali drobnico rejca Cveta Štimca. (foto: arhiv DL; M. G.)

Fotografija je arhivska, iz Željn izpred nekaj let, ko so volkovi poklali drobnico rejca Cveta Štimca. (foto: arhiv DL; M. G.)

Ratje (Wikipedija)

Ratje (Wikipedija)

Bralec Škufca iz vasi Ratje v občini Žužemberk je prejšnji četrtek, ko nas je poklical, doživel travmatično izkušnjo. Ob pol desetih dopoldne je videl, kako mu je trop več kot 10 volkov na domačem dvorišču raztrgal psa. »Trgali so ga, kot če bi trgali vato,« je dejal o nesrečnem psu, ki so ga volkovi odvlekli na cesto, dobrih 50 metrov od hiše, kjer je poginil.

Nadzorni oz. inšpektor, ki je prišel pogledat in odvzet bris, da bi se ugotovilo, ali so mu psa res raztrgali volkovi, mu je dejal, da bo, če bo podpisal, zanj mogoče dobil 400 evrov in da bo na to moral čakati več kot pol leta, če ne bo podpisal, pa lahko vse skupaj trajala dve ali tri leta, če bodo sploh sprejeli, da je imel psa, kar pa običajno ne.

»V kakšni državi to živimo! Podpira lopove, tajkune, volkove in medvede,« je dejal. Po njegovem prepričanju, ki pa je tudi mnenje nekaterih lovcev, kot je dejal, bi morali pobiti vsaj 50 odst. medvedov in volkov. »Volkovi bodo pospravili še tisto malo divjadi, kar je je, potem pa smo že na vrsti mi, ljudje,« je dejal in dodal, da res ne razume, kakšna država smo.

Članek je bil objavljen v 47. številki Dolenjskega lista 25. novembra 2021 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava