Rebeka Dremelj pri Božičku na Laponskem

2.1.2022 | 18:45

V Božičkovi vasi

V Božičkovi vasi

Rebeka v družbi jelenov

Rebeka v družbi jelenov

Rebeka Drermelj in Sebastian, najbolj pridna pomočnika treh dobrih decembrskih mož, sta na Laponskem Božičku in njegovim škratom osebno izročila pisma slovenskih otrok in dobila zagotovila, da bodo vsa darila dostavljena pravočasno. Potem ko sta v tednih po izidu pesmi Ko primeš me za roko po dolgem in počez prekrižarila Slovenijo in na čarobnem vrtu sredi Ljubljane prijatelje pogostila na prav posebni božični čajanki, sta nekaj dni pred božičem Rebeka in Sebastian poletela na Laponsko.

Nepozabna izkušnja

Po deželi, ki jo večina Slovencev pozna predvsem kot kuliso smučarskih skokov, tekaških in biatlonskih tekem, sta preizkusila različna prevozna sredstva. Po čudoviti pokrajini sta se vozila v spremstvu jelenčkov, doživela pa sta tudi noro nočno safari izkušnjo na motornih saneh in kampiranje sredi prekrasne pokrajine, kjer lahko vidiš severni sij. Seveda sta obiskala tudi pravljično Božičkovo vas, vrhunec praznovanja njunega 20-letnega prijateljstva pa je bilo srečanje z Božičkom, ki sta mu izročila več kot 300 pisem slovenskih otrok in mu seveda zapela tudi svojo pesem.

Uživala kot otroka

»Res sva uživala. Božiček je bil navdušen nad pismi, pa tudi midva sva bila vesela velikega odziva slovenskih otrok. Obisk Božičkove dežele nikogar ne pusti ravnodušnega, midva pa sva uživala kot majhna otroka, saj – kot zdaj verjetno vedo že vsi – obožujeva veseli december in vse, kar je povezano z njim. Imela sva svojega škrata, ki naju je vodil po Božičkovi deželi in nama pokazal, kako Božičku in njegovim pomočnikom uspe vsa darila dostaviti pravočasno in na pravi naslov.«

»Obiskala sva veliko tovarno Lappset, kjer sva videla, kako se izdelujejo krasna, velika igrala za otroke, na njihovo priporočilo sva obiskala severne jelene in se vozila s haskiji, s Kompasom sva šla pokukat v ledeni hotel in si privoščila pijačo v ledenem baru, uživala v lepi naravi … Čudovitih vtisov je res ogromno in lepo je, ko lahko začutiš, da so včasih tudi pravljice resnične,« pravita Rebeka Dremelj in Sebastian, ki medtem veselje že spet pridno širita na domači grudi.

odkrito.si

Galerija

_ZZZZZLAPONSKA (0)
_ZZZZZLAPONSKA (2)
_ZZZZZLAPONSKA (3)
_ZZZZZLAPONSKA (4)
_ZZZZZLAPONSKA (5)
_ZZZZZLAPONSKA (6)
_ZZZZZLAPONSKA (7)
_ZZZZZLAPONSKA (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava