Maja Lazanski bronasta na mednarodnem tekmovanju Ljubljana OPEN

22.11.2021 | 08:20

Maja Lazanski (skrajno desno) na podelitvi bronaste medalje

Maja Lazanski (skrajno desno) na podelitvi bronaste medalje

V soboto, 20.11.2021, se je v Črnučah odvijala mednarodna tekma Ljubljana OPEN. Tekmovalo je 359 karateistov iz osmih držav, med njimi je nastopila tudi mlada tekmovalka Karate kluba Brežice, Maja Lazanski.

Maja je najprej nastopila v kategoriji kate kadetinje, kjer je med desetimi sotekmovalkami osvojila odlično tretje mesto. Svojo tekmo je otvorila s kato Paiku, ki jo je kljub tremi izvedla močno in hitro ter z visoko oceno 22,66 za nekaj časa prevzela vodstvo ter si tako priborila pot v naslednji krog. Tedaj je delala kato Kururunfa. Njena izvedba je bila tokrat še boljša in s četrtim najboljšim rezultatom skupine je dobila možnost boja za medaljo. Med kadetinjami je zadnjič nastopila s kato Seipai. Borila se je proti shotokanki Krajnc Aji, ki je na tatami stopila prva. Čeprav je Krajncova nastopila samozavestno, je bil Majin žar bolj prepričljiv. S 23,52 proti 22,46 je Maja prepričljivo zmagala in tako stopila na zmagovalne stopničke.

A Majina tekma se še ni končala. Takoj po podelitvi je sledil nastop v kategoriji starejših tekmovalk. Med mladinkami, ki so stare med 16 in 17 let, je Maja zopet tekmovala z desetimi katašicami. Kljub težki konkurenci in strogim sodnikom, je Maja s kato Paiku prišla v naslednji krog. Tam je zopet izvajala kato Kururunfa, ki jo je naredila izjemno borbeno ter ob koncu nastopa požela tudi aplavz tujih trenerjev. Z oceno 21,80 je premagala Italijanko Rovinovo ter se zopet prebila do boja za medaljo. Tokrat je nastopila proti močni nasprotnici Lani Fajfer, ki pa je tokrat sodnike s svojo hitrostjo in eksplozivnostjo bolj prepričala. Maja se je tako po štiri-urnem tekmovanju morala zadovoljiti s petim mestom.

Maja Lazanski je perspektivna mlada tekmovalka in s svojimi uspehi si je priborila nastop na Balkanskem prvenstvu v Rijeki, kjer bo s slovensko reprezentanco nastopila v petek, 26. 11. 2021. Nošenje slovenskega grba si je prav tako prisvojila naša druga odlična tekmovalka Maja Lakner, a je svoj nastop zaradi zdravstvenih težav žal morala prestaviti. Laknerjevi želimo čim hitrejše okrevanje, medtem ko bomo v Brežiških vrstah ponosno držali pesti za Majo Lazanski.

KK Brežice

Galerija

_zzzzzzkarate (1)
_zzzzzzkarate (10)
_zzzzzzkarate (11)
_zzzzzzkarate (12)
_zzzzzzkarate (13)
_zzzzzzkarate (14)
_zzzzzzkarate (15)
_zzzzzzkarate (16)
_zzzzzzkarate (17)
_zzzzzzkarate (2)
_zzzzzzkarate (3)
_zzzzzzkarate (4)
_zzzzzzkarate (5)
_zzzzzzkarate (6)
_zzzzzzkarate (7)
_zzzzzzkarate (8)
_zzzzzzkarate (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava