Samotestiranje učencev v OŠ Trebnje - gladko in brez zapletov

19.11.2021 | 12:30

Samotestiranje učencev v OŠ Trebnje - gladko in brez zapletov

V slovenske osnovne šole se je pričelo uvajanje obveznega samotestiranja učenk in učencev na morebitno prisotnost okužbe s koronavirusom. Tudi učenci OŠ Trebnje so se prvič soočili s samotestiranjem neposredno v šoli. Kljub nekaterim pomislekom, ki so se porajali ob pripravi na testiranje v šoli za tako veliko število učencev, ki so obenem še razdeljeni na različnih lokacijah, smo se tako v vsebinskem kakor tudi izvedbenem smislu odlično pripravili na to novo izkušnjo. Pri tem so nam v veliko pomoč bili tudi vsi tisti starši, ki so se z njihovimi otroki že doma pripravili na samotestiranje, za kar se jim zahvaljujemo.

Prvi dan je samotestiranje učencev potekalo mirno, brez posebnosti, predvsem pa gladko in brez zapletov. Tudi učenci prvega triletja, ki smo jih najbolj pozorno spremljali, so nas presenetili s svojo odgovornostjo in spretnostjo, saj so zelo dobro izvedli postopek testiranja. Samotestiranje učencev v šoli je torej nekaj novega, ob tem, da so učenci tako suvereno izpeljali testiranje, pa postaja del našega običajnega vsakdana.

Že do sedaj so vsi učenci, razen nekaj redkih posameznikov, izkazali veliko mero zrelosti pri upoštevanju zaščitnih ukrepov, ki so nujni, saj še vedno beležimo visoko število okuženih, tudi v šoli. Še posebej skrbijo primeri, ko je zaradi poteka bolezni potrebno bolnišnično zdravljenje tudi med učenci.

Zato hvala, ker se samotestirate.

OŠ Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava