Robert Petan s Perico Jerkovićem (in korono) na turneji

17.11.2021 | 13:00

Robert Petan s Perico Jerkovićem (in korono) na turneji
Robert Petan s Perico Jerkovićem (in korono) na turneji
Robert Petan s Perico Jerkovićem (in korono) na turneji

Mojster komedije, Perica Jerković, in mladi brežiški kantavtor Robert Petan sta pred dnevi navdušila v ljubljanskem SiTi Teatru BTC in poskrbela, da se je v resnici celotna dvorana smejala kar na svoj račun.

Številni smo verjeli, da bomo že zdavnaj rekli "Zbogom korona", a je vsaj zaenkrat videti, kot da tega še dolgo ne bomo rekli. Vsaj ne v resničnem življenju. Vseeno pa na odru Zbogom korona, mi gremo na dopust tako ali drugače izrečeta Perica Jerković in Robert Petan. S kombinacijo pesmi in komedije sta že na premieri publiki in koroni nastavila ogledalo in poskrbela za dobro uro iskrenega smeha - tako na račun korone, državnih odločevalcev kot v resnici večino časa tudi smeha na svoj račun. Med številnimi napadi smeha je bilo v dvorani moč slišati "res je, res je" in "sploh ne pretirava", kar je dokaz, da se še vedno najbolj nasmejemo situacijam, ki so nam poznane. Korona, šolanje od doma, odnosi v času korone in dopust sredi pandemije na Hrvaškem pa so zagotovo teme, ki so blizu vsem Slovencem.

Ustvarjalci predstave so sicer že pred začetkom poskrbeli za dobro voljo udeležencev premiere predstave v SiTi Teater BTC. Seveda so poskrbeli za vse ukrepe in stol razmaka med obiskovalci, tudi tistimi, ki so na koncu večera pristali v isti postelji, na praznih sedežih pa so obiskovalci pričakali s šaljivimi parodijami na nebuloze, s katerimi javnost tedensko zalagajo odločevalci. "Naslednjih 14 sedežev je ključnih", "Ta sedež je še moker od solzilca" in podobno.

Perica in Robert sta odlična razbijalca napetosti, ki se je nakopičila v družbi in posameznikih. Njuna komedija ni ostra, ni polna gneva, ni žaljiva ali groba, a sta kritična do tistih, ki si to zaslužijo. Veliko je samoironije in družinskih prigod, tako da se vsi najdejo v njunih zgodbah. Perica je tako ali tako velemojster serviranja humorja, pravo odkritje te predstave pa je talentirani mladi glasbenik iz Brežic, s katerim ustvarjata čudovito odrsko kemijo.

Perico in Roberta lahko v naslednjih tednih in mesecih ujamete na turneji po Sloveniji v novi glasbeni stand up komediji Zbogom korona, mi gremo na dopust! Če pa pred tem še enkrat zaprejo teatre, sta predstavo zasnovala tako, da jo je mogoče izvajati po spletu.

njena.si
foto: Matej Pušnik

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava