VIDEO: Perspektivni glasbenik Jon Vitezič predstavlja svoj prvi singel - Utrip

17.11.2021 | 11:20

Foto: Astronavt

Foto: Astronavt

Jon Vitezič, 18-letni avtor in pevec iz Novega mesta, se slovenski javnosti premierno predstavlja s svojim prvim singlom z naslovom - Utrip.

Utrip je dinamična skladba, ki odseva glasbeni slog Jona Viteziča - ta temelji na sodobnih vokalnih interpretacijah in kitarski melodiki. Pri snemanju singla Utrip sta sodelovala tudi producent Peter Dekleva in bobnar Martin Janežič - Buco, za mastering pa je poskrbel Gregor Zemljič.

Jon Vitezič o skladbi: »Pesem UTRIP je bila sprva napisana v angleščini, z naslovom BLEED, in je bila nato prevedena v slovenščino. Govori o vzponih in padcih v odnosu med dvema osebama in kako je ljubezen včasih močna, včasih pa zelo oddaljena. UTRIP je pesem, ki sem jo najdlje kreiral in dobro odraža moj stil “songwritinga”. V procesu snemanja in same produkcije sem se povezal s Petrom Deklevo, s katerim sva ustvarila dinamičen in romantičen komad, ki se bo dotaknil mladih src. S pesmijo UTRIP se začenja moja glasbena pot in mi bo zato vedno pri srcu.«

Foto: Astronavt

Foto: Astronavt

Peter Dekleva o sodelovanju z Jonom: »Takoj, ko sem prvič slišal Jonove komade, sem vedel, da je na njem nekaj posebnega. Igral jih je samo na akustično kitaro, brez ozvočenja in bil sem popolnoma očaran. Tekom snemanja plošče sva zgradila posebno vez in lahko rečem, da je to zame eno izmed najlepših sodelovanj.«

Singel je pospremil tudi videospot, ki je bil posnet v treh nočeh na ulicah Ljubljane. V videu z zanimivo zgodbo se poleg Jona pojavi tudi model Tia Grbić.

N. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava