Kam? V knjižnico.

16.11.2021 | 10:00

Čitalnica in strokovni oddelek KB

Čitalnica in strokovni oddelek KB

Mladinski oddelek KB

Mladinski oddelek KB

Pogled na strokovni in leposlovni oddelek KB

Pogled na strokovni in leposlovni oddelek KB

Ko se november prevesi v svojo drugo polovico, splošne knjižnice po Sloveniji že tradicionalno praznujemo svoj dan oziroma kar ves teden. Letos od 15. do vključno 20. dne tega meseca.

Mrežo splošnih knjižnic po Sloveniji oblikuje 58 knjižnic, ki smo dostopne vsem prebivalcem, svoje storitve pa ponujamo tako v obliki osebnega pristopa kot tudi na spletu. Rdeča nit letošnjega prazničnega tedna je preprosta, a neizmerno pomembna. To je BRANJE. Z raznolikimi vsebinami, zaradi posebnih razmer podanih predvsem virtualno, bomo nagovarjali svoje zveste člane in obiskovalce, prebivalce lokalne skupnosti, pa tudi tiste, ki v knjižnico (še) ne zahajajo.

V omenjenem obdobju bomo v Knjižnici Brežice:

- Novim članom podarili letno članarino.

- Na družbenem omrežju Facebook sledilce nagovarjali z najrazličnejšimi, z branjem povezanimi vsebinami. Vsak dan bo v ospredju ena črka, gradnik besede branje.

- Za naše najmlajše člane in uporabnike v četrtek, 18. novembra 2021, z začetkom ob 17. uri gostili lutkovno predstavo Zverjašček v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana. Predvajana bo na YouTube kanalu izvajalcev, za brezplačen ogled pa na voljo še 48 ur po dogodku.

Po vijugavih poteh hribovja in dolin bo tudi v tem tednu vozila Posavska potujoča knjižnica ter obiskovala svoja postajališča, člane in uporabnike. Članstvo v knjižnici na kolesih je brezplačno.

Vseh naših snidenj in sodelovanj se nadvse veselimo, povabilo v knjižnico pa zaključujemo z mislijo Vesne Horžen, predsednice Združenja splošnih knjižnic, ki pravi: »Čas, v katerem živimo, je pokazal, kako zelo pomembno je brati: zato, da smo pismeni in se učimo, da smo sočutni in spoštljivi, da znamo razmišljati in izraziti svoje misli, da krajšamo čas našim bližnjim in sebi, da spoznavamo svetove, ki jih ne bi nikoli obiskali in ljudi, ki jih nikoli ne bi srečali. Branje je pomembno zaradi vsega naštetega, predvsem pa zato, da ostanemo ljudje.«

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

Galerija

_Citalnica in strokovni oddelek KB
_Domoznanska zbirka KB
_E-ucilnica KB
_Knjigomat za vracilo gradiva 24_7 v KB
_Mavricna soba v oddelku v Cerkljah ob Krki
_Mladinski oddelek KB
_Novim clanom podarjamo letno clanarino
_Pogled na strokovni in leposlovni oddelek KB

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava