Rokometaši Krke uspešni tudi po daljšem premoru

14.11.2021 | 09:00

Rokometaši Krke uspešni tudi po daljšem premoru
Rokometaši Krke uspešni tudi po daljšem premoru

Po skoraj mesecu in pol premora so rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka odigrali tekmo 8. kroga v 1.B DRL. Njihov gostitelj je bila ekipa RK Mokerc- Kig, na katero so se Novomeščani dodobra pripravili in v gosteh slavili s 26:34 (15:17)

Prvi polčas je minil v znamenju izenačene predstave obeh ekip, a Novomeščani vodstva gostiteljev niso dovolili. V 23. minuti so krkaši po zadetku Uroša Knavsa prvič povedli za tri gole ( 10:13), polčas pa zaključili z dvema zadetkoma prednosti (15:17). Obiskovalci tekme so bili tudi v prvih minutah drugega polčasa priča izjemno napeti tekmi. Čeprav je kazalo, da bodo krkaši z lahkoto strli odpor domačinov, pa so v tej nameri naredili preveč napak. Ižanci so se nevarno približevali Novomeščanom in z vsakim napadom zaostanek znižali. V 34. minuti je imela Krka le še gol prednosti (18:19), nato pa so izbranci trenerja Mirka Skoka le prestavili v višjo prestavo in šest minut kasneje vodstvo povečali na +4 ( 19:23). Kljub dvema zaporednima minutama odmora na zahtevo domačega trenerja Vujića se gostitelji niso uspeli zbrati, krkaši pa so nervozo tekmeca uspešno izkoristili, do konca tekme prednost še povečali ter odigrali zbrano in se na koncu veselili novega para točk.

Izjave po tekmi:

Simon Stopar, RK Mokerc-KIG: »To je bila dobra prvenstvena tekma in čestitam Krki za zmago. Nam se je v drugem polčasu pokazala rotacija, mi smo mlada ekipa, naredili smo preveč napak, kar je Krka izkoristila. Želim jim srečno v nadaljevanju sezone in hiter povratek v prvo ligo.«

Jernej Avsec, MRK Krka: »Na začetku so igralci Iga pokazali zelo velik odpor, kar smo tudi pričakovali, saj so kakovostna ekipa. V drugem polčasu pa nam jih je z veliko boljšo igro v obrambi uspelo premagati.«

Statistika: MRK Krka: Bradeško 2, Majstorovič 1, Knavs 8, Avsec 3, Ernestl 2, Lončar 1, Klemenčič 3, Grojzdek 2, Kukman 2, Matko 6, Vukić 3, Brajer 1 (11 obramb), Nosan (1 obramba), Windischer.

Čez teden dni bodo Krkaši v 9. krogu doma gostili ekipo RD Moškanjci iz Gorišnice.

MRK Krka

Zvočni zapisi

Jernej Avsec, MRK Krka

Simon Stopar, Kig

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava