Odlična preprosta kefirjeva torta - RECEPT

12.11.2021 | 14:50

Kdaj bo ta sladica na vašem jedilniku? (Profimedia)

Kdaj bo ta sladica na vašem jedilniku? (Profimedia)

S prihodom hladnih dni nam nekoliko bolj pogosto zadišijo tudi kakavove sladice. To torto si lahko privoščimo kadarkoli!

To je torta, ki si jo lahko pripravimo tudi zvečer, saj je njena priprava izjemno preprosta in vsebuje večinoma sestavine, ki jih že imamo doma. V njej se prepletata okus kakava in kokosa, ki je izjemno priljubljena kombinacija. Če si zaželimo nekaj še posebej dekadentnega pa jo lahko prelijemo s čokoladno glazuro. Njami!

Potebujemo:

  • 300 g polostre moke,
  • 1 čajna žlička pecilnega praška,
  • 150 g sladkorja,
  • 1 zavojček vanilin sladkorja,
  • 3 žlice naribanega kokosa,
  • 1/2 l pinjenca ali kefirja,
  • 1/8 l olja,
  • 2 jajci,
  • 1 žlica ruma,
  • 2 žlici kakava,
  • 1 žlica limoninega soka,
  • maslo in groba moka za pekač
  • Za dekoracijo, po želji: čokoladna glazura, naribani kokos


  • POSTOPEK:
  1. Pekač dobro namastimo in potresemo z moko.
  2. V skledo presejemo moko in pecilni prašek, dodamo sladkor in vanilin sladkor, kokos, pinjenec ali kefir, olje, jajca, rum in limonin sok. Vse skupaj dobro premešamo.
  3. Medtem vklopimo pečico na 200 °C.
  4. Na pripravljeni pekač razporedimo testo, površino zgladimo z lopatko in sladico položimo na srednjo prečko segrete pečice. Temperaturo zmanjšamo na 180 °C in počasi pečemo približno 25 minut.
  5. Po peki pustimo, da se sladica ohladi v pekaču, nato jo vzamemo ven in prelijemo z glazuro in potresemo z naribanim kokosom.
  6. Ko se glazura strdi, torto narežemo, vsak kos pa lahko okrasimo s kepico stepene smetane ali sladoleda in postrežemo.
M. K.; odkrito.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava