Bančne poslovalnice odpirajo vrata in podaljšujejo delovni čas, nekatere že jutri

27.4.2020 | 17:00

Vrata postopoma odpira vse več bančnih poslovalnic. (foto: Profimedia)

Vrata postopoma odpira vse več bančnih poslovalnic. (foto: Profimedia)

Banke, ki so zaradi koronavirusa sredi marca začasno zaprle del bančnih poslovalnic in skrajšale delovni čas, napovedujejo postopno odpiranje poslovalnic in podaljševanje delovnega časa. Nekatere banke bodo to storile ta teden, nekatere po prvomajskih praznikih, vse pa sledijo povpraševanju strank in priporočilom pristojnih institucij. 

Ta teden bo vrata odprlo več poslovalnic NLB. "V torek, 28. aprila, bomo poleg delujočih znova odprli vrata še 20 poslovalnic po državi ob upoštevanju strogih preventivnih zdravstvenih ukrepov. Skupno bo tako prihodnji teden od 8.30 do 13. ure odprtih 70 poslovalnic," so povedali v NLB. 

Ker pa nas v četrtek, 30. aprila, znova čaka izplačilo pokojnin, bodo na ta dan poslovalnice odprli pol ure prej, in sicer ob 8. uri.

Vseh 79 poslovalnic bo po običajnem delovnem času v torek odprla tudi Deželna banka Slovenije, so sporočili iz banke in pojasnili, da trenutno s skrajšanim delovnim časom posluje 34 poslovalnic širom Slovenije, ostale so zaprte. 

V Novi KBM so povedali, da so v ponedeljek odprli poslovalnico Breg na Ptuju, v poslovalnicah Centrala Maribor, Centrala Nova Gorica, Ajdovščina in Novi trg na Ptuju pa so delovni čas podaljšali na med 8. in 13. uro. "Pri nadaljnjih odločitvah bomo sledili povpraševanju strank in priporočilom pristojnih institucij ter jim prilagajali tudi naše ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa," so dejali za STA. 

V banki Sparkasse vzpostavitev običajnega delovnega časa svojih poslovalnic načrtujejo po prvomajskih praznikih. Takrat o prehodu na običajen delovni čas za 70 poslovalnic razmišljajo tudi v NLB, vse v odvisnosti od takratnih razmer.

Medtem so v Abanki in Unicredit banki Slovenija povzeli, da preučujejo možnosti sprostitve ukrepov, med katerimi so ponovno odprtje določenih poslovalnic ter podaljšanje delovnega časa. 

V banki Intesa Sanpaolo so napovedali, da bodo glede na razvoj dogodkov v državi v naslednjih dneh postopoma vzpostavljali normalno poslovanje v vseh poslovalnicah. Zaenkrat odločitev o tem, kateri dan bo to po prvomajskih praznikih, še ni sprejeta. 

Dan izplačila pokojnin

NLB, Intesa Sanpaolo in Unicredit bodo ekipe okrepile v četrtek, 30. aprila, ko bo dan za izplačilo pokojnin. "Ta dan bomo poslovalnice odprli ob 8. uri," so napovedali v NLB. V Unicreditu bodo poleg poslovnih enot, ki so odprte, "odprli poslovalnici v Trbovljah in v Novi Gorici". Intesa Sanpaolo pa bo dodatne poslovalnice odprla v torek, 28. aprila, in v četrtek, 30. aprila. 

V NLB so povedali še, da bo njihovih preostalih 20 poslovalnic preventivno ostalo zaprtih in v tako imenovani rezervi. Kot so pojasnili, si ob morebitnem vnovičnem zaostrovanju epidemije in pojavu okužbe v kateri od delujočih poslovalnic ne morejo privoščiti izpada celotne mreže na nekem območju. 

V vseh bankah so opozorili, da bodo še naprej veljali strogi preventivni ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe. Vstop v poslovalnico je omejen na posamično vstopanje, dovoljen je z zaščitno masko oz. z zaščito ustnega in nosnega dela, ki se jo lahko začasno odstrani le za identifikacijo. Prve ure poslovanja so namenjene ranljivim skupinam, torej upokojencem, invalidom in nosečnicam, so spomnili.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava