Na Prepihu revmatiki Dolenjske in Bele krajine

16.1.2020 | 14:10

Na Prepihu revmatiki Dolenjske in Bele krajine
Na Prepihu revmatiki Dolenjske in Bele krajine
Na Prepihu revmatiki Dolenjske in Bele krajine

V četrtek, 12. decembra 2019, je podružnica revmatikov Dolenjske in Bele krajine pod vodstvom aktivnega in prizadevnega vodje gospoda Andreja Gregorčiča organizirala družinsko srečanje. Zbralo se je več kot 60 udeležencev v restavraciji Prepih na Težki vodi.

Po pozdravu vodje smo najprej imeli sestanek podružnice. Pregledali smo delo podružnice v letu 2019, ki deluje od leta 1985. Ima 156 članov, 128 rednih in 28 podpornih. Najstarejši član ima 84 let, 29 je rednih članov, starih 70 ali več let. Smo edina podružnica v društvu, ki ima organizirano telovadbo na treh lokacijah ter uporabo bazenov Term Krka v Dolenjskih Toplicah. Z zanimanjem smo si ogledali video-projekcijo aktivnosti podružnice, ki sva jo skupaj pripravila člana Andrej Gregorčič in Helena Murgelj. Člani so pripravili predloge za lokalne pohode in ekskurzijo.

Po sestanku smo prisluhnili zanimivemu predavanju Justine Husu z naslovom Družina – temelj človeške družbe. V predavanju nam je predstavila pomen družine za vse dobro, kar človek nosi v sebi, žal pa prejme tudi bremena po rodovni liniji. Iz roda v rod se prenaša strah, v sebi nosimo jezo. Nekatere družine so še vedno obremenjene s posledicami vojne in njenimi žrtvami. V tem življenju moramo predelati napake iz preteklih življenj. Za vse bolezni so prisotni razlogi. Predavateljica je svetovala, kako se rešiti ustaljenih navad, ki se prenašajo iz ene generacijo v drugo. Poudarila je pomen odkritega in iskrenega družinskega pogovora in stika z naravo. Predala nam je pomembno sporočilo, da se da rešiti vse težave in da naj nas to zavedanje vodi v naslednjem letu. Zaželela je vsem prisotnim lepe in blagoslovljene praznike.

Po večerji smo poklepetali drug z drugim. Vodja podružnice, gospod Andrej, je vsem zaželel mirne in prijetne praznične dni, v novem letu pa sreče in zdravja ter se zahvalil za vse, kar smo dobrega naredili v odhajajočem letu. Za dobro vzdušje je poskrbel harmonikar, ki je nekatere zvabil na plesišče.

Helena Murgelj

Galerija

_zzzprepih (01)
_zzzprepih (02)
_zzzprepih (03)
_zzzprepih (04)
_zzzprepih (05)
_zzzprepih (06)
_zzzprepih (07)
_zzzprepih (08)
_zzzprepih (09)
_zzzprepih (10)
_zzzprepih (11)
_zzzprepih (12)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava