Vaš intervju: Tea Zakšek, vodja podjetnega centra GAJATRI

17.8.2019 | 10:00

Vaš intervju: Tea Zakšek, vodja podjetnega centra GAJATRI

Teo Zakšek poznam že zelo dolgo. V KNOF se je kot prostovoljka vključila že leta pred mano. Uspešno vodi svoj podjetni center sedaj že tri leta. Vse knofovce vedno preganja k redni vadbi in aktivnosti. Kljub trem otrokom pa je vedno dobre volje in nikoli utrujena.

V KNOF-u si že od vsega začetka, kdaj oz. kako si se pridružila knofovcem?

Knof poznam že od ustanovitve, saj je društvo delovalo blizu mojega doma. V začetnih letih sem največ sodelovala na področju filmske dejavnosti, kasneje pa sem se zaradi  študija in drugih interesov preselila na primorsko ter tam odkrivala svoje skrite potenciale. Ko sem se vrnila nazaj v Sevnico sem se v Knof vključila s popolnoma drugimi vsebinami, vizijo in željami, kot v času mojega odhoda. Zdi se mi, da sem kot romar, ki pride in odide, se potem ponovno vrne ter obogati skupnost z novimi lekcijami življenja.

V sklopu KNOF-a vodiš svoj podjetni center, kakšni so tvoji začetki, s kakšnim namenom si ustanovila svoj PC?

Predvsem zato, ker se nisem počutila dovolj siguno stopiti na pot podjetništva sama, brez podpore. V Knofu sem čutila zaledje in varnost, pravi teren za raziskovanje ali se bo neka vizija na trgu prijela, sem sploh pripravljena to dejavnost početi profesionalno in se popolnoma predati. Po študiju kineziologije sem opravljala tudi tečaj masaže ter se navdušila za terapevtske dejavnosti. S PCjem sem prišla do notranje realizacije, da maserstvo ni moja primarna dejavnost ter da sem v svojem bistvu nasrečnejša, če delujem na področju gibanja. Želela bi si povezovanja duhovnega aspekta z gibanjem in sem trenutno v fazi iskanja pravega (resnično učinkovitega) rituala.

Ali smo knofovci dovolj aktivni?

Nekateri ja, drugi ne. Ampak generalno gledano, ne.

Kaj v KNOF-u ti predstavlja največji izziv?

Zaradi pestrosti in nehomognosti članov pride včasih do trčenja vrednot in prepričanj. Razpon dojemanja članov je izjemno širok, kar lahko privede do medsebojnega nerazumevanja. Spodaj omenjenim petim vrednotam, bi bilo potrebno pridružiti vrednote in prepričanja, ki bi veljala tudi na ravni medsebojnih odnosov. Ljudje smo v resnici izredno sebični in šele z resnim delom na sebi lahko te težnje preusmerimo iz svojega ega na skupnost ter treniramo velikodušnost. Člani, ki niso pripravljeni čez svoje sebične vzgibe, v tako veliki skupnosti, predstavljajo resen problem, saj se le ti manifestirajo zelo prikrito in takrat, ko je najmanj treba. Kako KNOF in sebe v KNOF-u vidiš čez 5 let…

Se trudim, da nič ne vidim in se prepuščam Božji volji. Edino vodilo je, da poskušam v vsakem trenutku naredit največ kar lahko naredim iz srca in dobre volje.

V KNOF-u sledimo petim vrednotam, kaj zate pomeni trajnost, solidarnost, družbena odgovornost, soupravljanje?

Zame v praksi pomeni, da za otroke uporabljam pralne plenice, recikliramo oblačila, če lahko kupujem na rifuzo, izbiram izdelke, ki imajo razgradljivo embalažo, ne jem mesa in kupujem čimveč lokalnega. Opozarjam otroke na vpliv plastike in se trudim z dobrim zgledom in z mehkim pristopom oznanjat pomen trajnosti in družbene odgovornosti.

Intervjujala: Maja Hudej
Skupnost KNOF

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava