Šolarji evropski teden mobilnosti zaključili z obiskom Tima Gajserja

25.9.2018 | 09:10

Šolarji evropski teden mobilnosti zaključili z obiskom Tima Gajserja

Osrednja prireditev Evropskega tedna mobilnosti sevniškje občine s kulturnim programom ter vsebinami s področja trajnostne mobilnosti in varnosti je potekala na Osnovni šoli Tržišče.

Letošnji slogan Združuj in učinkovito potuj je v ospredje postavil koristi prepletanja in dopolnjevanja različnih vrst potovanj. Vodilo trajnostne mobilnosti je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti, obenem pa zmanjšati promet in njegove škodljive posledice. Osrednja prireditev s povezovanjem vseh naštetih ciljev je okrog 600 učencem iz celotne sevniške občine, ki so se udeležili dogodka, ponudila zanimive in predvsem poučne vsebine.

Po kulturnem programu v organizaciji Osnovne šole Tržišče ter nagovorih ravnateljice Zvonke Mrgole, župana Srečka Ocvirka in koordinatorja tedna mobilnosti Romana Perčiča je sledil vsebinski del prireditve. Policisti Policijske postaje Sevnica so predstavili vozila in opremo, sodobno električno kolo je predstavil Matjaž Traven iz Kolesarskega centra Krško-Sevnica, hibridno vozilo Toyota pa Tomaž Slapšak iz TPV Avto Novo mesto.

Z velikim aplavzom so učenci pozdravili osrednjega gosta, Tima Gajserja, slovenskega motokrosista in tudi policista, ki je v intervjuju z učenci predstavil svojo vlogo promotorja pri osveščanju o pomenu varnosti in preventive v prometu.

Občina Sevnica

Galerija

_zzetm (1)
_zzetm (10)
_zzetm (11)
_zzetm (12)
_zzetm (13)
_zzetm (14)
_zzetm (15)
_zzetm (16)
_zzetm (17)
_zzetm (18)
_zzetm (19)
_zzetm (2)
_zzetm (20)
_zzetm (21)
_zzetm (22)
_zzetm (23)
_zzetm (3)
_zzetm (4)
_zzetm (5)
_zzetm (6)
_zzetm (7)
_zzetm (8)
_zzetm (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava