Radeški Junaki z zlato plaketo za Neizsledljive

14.6.2018 | 08:10

Radeški Junaki z zlato plaketo za Neizsledljive

Na zaključnem srečanju otroških gledaliških skupin Slovenije je mladinska gledališka skupina Junaki iz Gledališkega društva Radeče s predstavo Neizsledljivi v režiji Anžeta Rusa osvojila zlato plaketo.

Na dvodnevnem srečanju, katero je potekalo letos v Novem mestu, 6. in 7. junija 2018, je nastopilo dvanajst najboljših otroških gledaliških skupin, kot zadnji nastopajoči v drugem dnevu srečanja pa so mladi Radečani prejeli največ, kar je sploh v njihovi konkurenci možno prejeti.

Po tem, ko jih je dramski igralec Damjan Trbovc izbral, da se po udeležbi na občinskem predstavijo še na regijskem srečanje in jih je z regijskega srečanja državna selektorica Ana Ruter poslala na državno, so bili Junaki z Rusom na čelu izbrani v elitno dvanajsterico najboljših v Sloveniji.

In da resnično sodijo v sam državni vrh otroške gledališke kulture, dokazuje tudi številčna konkurenca – na srečanje otroških gledaliških skupin se je namreč prijavilo kar 250 predstav iz vse Slovenije, v Novem mestu pa so na zaključni prireditvi radeški kulturni zanesenjaki iz rok Matjaža Šmalca, samostojnega strokovnega svetovalca za gledališko dejavnost pri Javnem skladu Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, prejeli zlato plaketo.

V Novem mestu so bili poleg igralske zasedbe z Rusom na čelu še predsednica Gledališkega društva Radeče, Saša Plevel ter Lara Mihelič (glasba), Gaja Prestor (maska), Kaja Titovšek (frizura), ter Brane Motoh in Rok Železnik (pomoč pri izvedbi predstave in transport scene), podpreti pa so jih prišle tudi tri male Sokolke (najmlajša skupina v GD Radeče) ter sošolci igralcev.

Visoko kvalitetna celovitost in izvirnost predstave, angažiranost otrok ter prizadevno mentorsko dela z igralci je obrodilo več kot zaslužene sadove, ob čemer je veselje ob prejemu plakete izrazil tudi župan Občine Radeče, Tomaž Režun, ki si je predstavo domačih gledaliških ustvarjalcev osebno ogledal v dolenjski prestolnici, v družbi Melite Simončič, svetovalke za družbene dejavnosti na Občini Radeče, s čimer sta prijetno presenetila mlade igralce.

Doroteja Jazbec
Foto: Katja Grobelnik

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava