Priprave na Cicidan so že v polnem razmahu

20.4.2018 | 09:50

Priprave na Cicidan so že v polnem razmahu
Priprave na Cicidan so že v polnem razmahu

Vrtec Ciciban Novo mesto, ki pod svojo streho združuje osem enot na različnih lokacijah v Mestni občini Novo mesto, bo tudi letos v mesecu maju praznoval svoj praznik. Lani so ga pripravili prvič in ga poimenovali CICIDAN. S prireditvijo bo Vrtec Ciciban Novo mesto počastil tudi Štukljevo leto in slogan »zdrav duh v Novem mestu«.

»Po lanskoletnem izjemnem odzivu otrok, staršev in zaposlenih želimo, da bi prireditev postala tradicionalna. Zaposleni v vrtcu že snujejo raznolike gibalne dejavnosti, prilagojene starosti otrok in namenjene sodelovalnemu gibanju otrok in staršev,« napoveduje ravnateljica Vrtca Ciciban Novo mesto Jožica Zec in poudarja pomen gibanja za otrokov razvoj, zato se v Vrtcu Ciciban trudijo že v otroštvu ustvariti pozitiven odnos do gibalnih dejavnosti.

Vodja prireditve, vzgojiteljica Kristja Robek, pravi, da so priprave na prireditev v polnem razmahu. Določene so dejavnosti, zbirajo in pripravljajo material. Poleg zaposlenih pa po svojih močeh v pripravah sodelujejo tudi otroci. V teh dneh so pridno brusili lesene medalje, ki bodo nagrada po opravljenih gibalnih nalogah za vsakega otroka, in barvali lesene kolute.

In še najpomembnejše: Cicidan bo tudi letos 10. maja. Torej na dan, ki ga je Svetovna zdravstvena organizacija leta 2002 proglasila za Svetovni dan gibanja, namenjen spodbujanju telesne dejavnosti in zviševanju deleža telesno aktivnega prebivalstva.

Prireditev bo namenjena otrokom in staršem, tudi tistim, ki niso vključeni v Vrtec Ciciban Novo mesto.

I. N.

Galerija

_zzzzzzcici (1)
_zzzzzzcici (2)
_zzzzzzcici (3)
_zzzzzzcici (4)
_zzzzzzcici (5)
_zzzzzzcici (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava