Moto klub Škorpijon: Varno v novo sezono; blagoslov ni dovolj

19.4.2018 | 13:30

Moto klub Škorpijon: Varno v novo sezono; blagoslov ni dovolj
Moto klub Škorpijon: Varno v novo sezono; blagoslov ni dovolj

Po daljšem zimskem spanju smo se na cesto vrnili tudi mi. Najbolj neučakani sedejo na motor že takoj prvi dan v novem letu, nekateri pa počakajo na prijaznejše temperature in sončne dni. Da pa bi bila motoristična sezona prijetna in varna, se je nanjo potrebno ustrezno pripraviti.

Letošnjo že 26. Motoristično sezono smo člani Moto kluba Škorpijon Brežice uradno začeli s svojimi jeklenimi konjički z udeležbo na vsakoletnem romanju v Mirno Peč, kjer Moto klub Trebnje organizira vseslovenski blagoslov motoristov. Tako združimo srečanje z ostalimi prijatelji motoristi ter otvoritveno klubsko vožnjo. Zavedamo se, da ''blagoslov'' ni dovolj za varno vožnjo, zato v sodelovanju s Policijsko postajo Brežice vsako leto za člane organiziramo spretnostno vožnjo. Letos smo na delavnico povabili še predstavnika nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Brežice.

Reševalec Jure Glogovšek nam je v teoriji osvežil znanje osnov nudenja prve pomoči in ravnanje v primeru nesreče ter še s praktičnim prikazom predstavil reagiranje v primeru nesreče motorista. Člani smo lahko sami praktično na modelu preizkusili predstavljeno teorijo.

Za obnovitev teoretičnega znanja tehnike vožnje in priprave motorja je poskrbel inšpektor Igor Petelinc. To znanje smo s spretnostno vožnjo s svojimi motorji še preizkusili na različnih poligonih. Tovrstna spretnostna vožnja je za nas zelo pomembna, ker se lahko inštruktor individualno posveti vsakemu posebej in takoj odpravlja napake pri posamezniku.

Ker si vsi skupaj želimo varno motoristično sezono, smo se na koncu delavnice vsi strinjali, da je udeležba na tovrstni delavnici za vsakega motorista izjemno koristna, saj svoje znanje obnovimo teoretično in praktično.

Moto klub Škorpijon

Galerija

_skorpijon (1)
_skorpijon (10)
_skorpijon (11)
_skorpijon (2)
_skorpijon (3)
_skorpijon (4)
_skorpijon (5)
_skorpijon (6)
_skorpijon (7)
_skorpijon (8)
_skorpijon (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava