Na Otočcu začeli s pripravami na ekipno SP

19.4.2018 | 09:10

Bojan Tokič in Darko Jorgič

Bojan Tokič in Darko Jorgič

Do začetka ekipnega svetovnega prvenstva, ki bo od 29. aprila do 6. maja v Halmstadu na Švedskem, je še deset dni, obe slovenski članski reprezentanci pa se eno najpomembnejših tekmovanj v sezoni od ponedeljka pripravljata na Otočcu. Pod vodstvom Andreje Ojsteršek Urh v tamkajšnjem namiznoteniškem centru trenirajo Bojan Tokič, Darko Jorgič, Deni Kožul in Jan Žibrat, ženski del ekipe, ki jo vodi Vesna Ojsteršek pa sestavljajo Alex Galič, Ana Tofant, Katarina Stražar in Aleksandra Vovk.

Slovenska moška reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu na Švedskem igrala v prvi diviziji v skupini A, njeni nasprotniki pa bodo Hongkong, Egipt, Romunija, Švedska in aktualni evropski prvak Nemčija, medtem ko Slovenke čaka nastop v drugi diviziji, kjer bodo v skupini F njihove nasprotnice reprezentance Italije, Belgije, Grčije, Argentine in Turčije.

»Darko Jorgič in Jan Žibrat sta s pripravami začela že v ponedeljek popoldne, danes dopoldne pa sta se jima pridružila še Bojan Tokič in Deni Kožul, ki konec tedna še imela obveznosti v nemški bundesligi. Njihove forme za zdaj še ne komentiram, kajti v prvem delu priprav so na sporedu telesna priprava. Pričakujem, da bodo prvih nekaj dni zelo utrujeni, nato pa bi morali hitro priti do svoje najboljše igre. Pomembno je, da smo doma, da si lahko sami prilagajamo urnik treninga. Zelo sem hvaležna fitnes studiu Nina, ki je za nas našel prosti termin ter na najboljši možni način poskrbel, da bodo fantje po dveh mesecih nenehnega igranja spet pridobili prepotrebno telesno moč,« je uvodni del priprav opisala Andreja Ojsteršek Urh. Švedskem igrala brez svoje najbolj izkušene igralke Mance Fajmut.

»Prvi teden priprav bo največji poudarek na telesni pripravljenosti, tako da sta dva od treh treningov dnevno namenjena prav telesni pripravljenosti. Dekleta se dobro počutijo, so zelo optimistična in upam, da bo tako tudi ostalo in se bomo lahko čim bolj držali načrta priprav s čim manj improvizacije. Nekatere igralke konec tedna čakajo še klubske obveznosti v tujini, zadnji teden pred odhodom na svetovno prvenstvo pa bo poudarek samo igranju,« pa je o ženskem delu priprav povedala Vesna Ojsteršek.

M. Š.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava