Po medvedovih stopinjah - rezervirano za pogumne!

19.4.2018 | 09:45

Po medvedovih stopinjah - rezervirano za pogumne!

Skoraj 65 kilometrov po kočevski divjini, 2.300 metrov nadmorske višine, znoj, žulji, utrujenost ... na koncu pa nasmeh na obrazu in nepopisna sreča ob premagani poti na enem najtežjih slovenskih ekstremnih pohodov. To so kratke karakteristike vzdržljivostnega pohoda BRBL PO MEDVEDOVIH STOPINJAH, ki bo letos, 21. aprila, doživel svojo peto zgodbo.

Vse se je začelo z idejo nekaj pohodnikov, ki so pohod običajno opravili pred prvomajskimi prazniki. Beseda je dala besedo, dejanje je dalo dejanje in tako je prvi organizirani pohod, za katerim je stalo nekaj entuziastov, potekal konec aprila leta 2014. Prvi pohod, ki ima slogan ''Rezervirano za pogumne'', je bil pravi uspeh. Prišlo je kar 73 pohodnikov, od tega je celotno progo prehodila dobra polovica. In organizacija je rasla. Na drugem pohodu jih je bilo 143, na tretjem 206. In potem lansko leto 811, kar je zahtevalo predčasno zaprtje prijav in kar nekaj razočaranih, ki se niso mogli odpraviti na pohod. In seveda še večjo in bolj organizirano ekipo, ki pohod pripravi do tega, da je, po besedah pohodnikov iz vse Slovenije in petih tujih držav, eden najbolje organiziranih.

Pohodniki se lahko odločijo, da bodo prehodili celotno progo v dolžini 64 km, lahko pa se odločijo za prvo polovico 33 km ali pa drugo polovico v dolžini 31 km.

Na letošnji pohod, katerega častni pokrovitelj je ponovno predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, je prijavljeno preko 1.500 pohodnic in pohodnikov iz vse Slovenije in tujine. Žal smo tudi letos, zaradi prevelikega zanimanja in v želji, da ohranimo visoke standarde pohoda, predvsem pa varnost sodelujočih, morali prijave na pohod predčasno zapreti. Mimogrede, število pohodnikov je v štirih letih zraslo za 20-krat.

Pohod, ob pomoči številnih pokroviteljev, organizirajo Turistično športno društvo PO MEDVEDOVIH STOPINJAH, Zavod za gozdove Slovenije - OE Kočevje in Zavod Kočevsko, na samem pohodu pa bo prisotnih okoli 100 prostovoljcev in organizatorjev.

Start pohoda bo med 04:30 in 6:00 uro na Jezeru v Kočevju. Prihod pohodnikov je predviden med 17:00 in 20:00, ob 20:30 pa bo v prireditvenem šotoru zaključna prireditev s podelitvijo priznanj.

Naš glavni pokrovitelj je BRBL www.brbl.net, ki je za pohodnike pripravil posebne ugodnosti. Vrhunsko perilo in nogavice, posebej oblikovane za zahtevne pohodniške ture, ki jim bodo pomagali lažje premagovati teren kočevskih pragozdov - podobno kot to počno medvedi. Do pohoda je na voljo 20% popust po spletu https://www.brbl.net/go/945/425/Posebna-ponudba-za-BRBL-pohod in na dan pohoda v prireditvenem šotoru. Z dobrimi nogavicami in perilom bodo žulji enkrat za vselej preteklost.

TŠD Po medvedovih stopinjah

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava