namig za premik

Predavanje: Celostna priprava na porod in starševstvo, dvorana Stik (bivši DM)

27.3.2018 | 17:00

VABILO NA SKLOP TREH PREDAVANJ

"Celostne priprave na porod in starševstvo"

Predavanja bodo potekala pod okriljem Zavoda INDO ANAI (Hiša žensk)

ŠPELA URBANC je certificirana dula ter svetovalka za dojenje in nosilke, predvsem pa mamica dvema otrokoma. Resnični pomen babištva je dojela šele s svojim drugim porodom. To si želi početi, to je njen klic!

Stremi h kontinuirani oskrbi, saj ženska potrebuje vir opore in strokovne pomoči ves čas nosečnosti, poroda in poporodnega obdobja. 

Srečevali se bomo tri zaporedne torke ob 17. uri in sicer: 

- 20. marca 2018 v dvorani STIK v Trebnjem (bivši DM)

- 27. marca 2018 v dvorani STIK v Trebnjem (bivši DM)

- 3. aprila 2018 v Trebnjem (točna lokacija bo sporočena naknadno) 

1. PREDAVANJE - POROD V VODI (20. marec 2018)

Porod v vodi ni novodobna modna muha, temveč poznamo tudi preko 2000 let stare zgodovinske zapise o tem, da so se rojevajoče ženske namakale z namenom lajšanja poroda. Dandanes večina nosečnic že med nosečnostjo ugotovi, da jim voda zelo ustreza, pa naj bo to tuš, kad, bazen ali morje. Zato si vedno večji odstotek nosečnic želi imeti vodo na voljo tudi tekom poroda. Na delavnici bomo govorili o tem, kakšne so možnosti v Sloveniji, o varnosti poroda v vodi, o prednostih in slabostih poroda v vodi, naslovili pa bomo seveda tudi vsa vprašanja in pomisleke. Dotaknili se bomo tudi teme poroda na pručki in naravnega poroda doma.

2. PREDAVANJE - NAČINI LAJŠANJA PORODNE BOLEČINE (27. marec 2018)

Porodna bolečina je najbolj intenzivna stvar, ki jo ženska doživi v življenju. Iz tega razloga se je tudi bojimo in dvomimo v svojo zmožnost premagovanja. Na delavnici bomo zato pogledali, kaj je njen namen in kaj se med porodom dogaja v telesu, saj bomo tako lažje razumeli, kako si porod lahko olajšamo. Govorili bomo o naravnih ukrepih in tudi o protibolečinskih sredstvih, da se bo vsaka ženska lahko odločila, kaj je zanjo najboljša izbira.

3. PREDAVANJE - UMETNOST DOJENJA (3. april 2018, lokacijo bomo sporočili naknadno)

Premalo ali preveč mleka, mastitis in zamašeni vodi, neuspešno črpanje, premalo ali preveč pridobljene teže, nastavki, bolečina, rane, mazati ali ne mazati...kako bi lahko ob vseh teh problemih ženska dojenje opisala kot pravljično in čudovito? Ker res je!...ko premagaš začetne probleme. Če si zagotoviš ustrezne informacije ter pomoč, je lahko čudovito in pravljično dosti prej, še preden povsem izgubiš voljo in živce zaradi nasprotujočih si nasvetov družine, znancev in zdravstvenega osebja. Verjamemo v to, da lahko dojiš. Pridruži se nam, da boš to verjela tudi sama! Izvedela boš: - kako vem, da imam dovolj mleka? - kaj lahko jem kot doječa mama? - kako preprečevati in reševati dojilne težave? - so moje bradavice primerne za dojenje? - kaj lahko že v nosečnosti naredim za uspeh? - …in še mnogo drugega, česar morda nisi slišala še nikjer.

VLJUDNO VABLJENI, VSTOP JE PROST!

‹ nazaj