Dr. Ivan Štuhec z Majo Kocjan: Strici iz ozadja še vedno zavajajo

22.3.2018 | 13:50

Maja ocjan in ivan Štuhec

Maja ocjan in ivan Štuhec

Dr. Ivan Štuhec z Majo Kocjan: Strici iz ozadja še vedno zavajajo
Dr. Ivan Štuhec z Majo Kocjan: Strici iz ozadja še vedno zavajajo

Sinoči je v prostorih Pastoralnega centra v Črnomlju potekal zelo zanimiv pogovorni večer z dr. Ivanom Štuhecem. Pred številnimi zbranimi, kjer je bila dvorana premajhna za vse prisotne, je gost predstavil svojo knjigo Slovenija brez Patrie in Zvonov, govoril pa je tudi o aktualnih zadevah v Sloveniji. Pogovorni večer je povezovala Belokranjka mag. Maja Kocjan.

Navzoči so sogovorniku z zanimanjem prisluhnili in njegove besede večkrat prekinili tudi z močnimi aplavzi. Dr. Štuhec je slovenski teolog in filozof morale, sicer pa duhovnik v mariborski škofiji. Doktoriral je iz moralne teologije na papeški univerzi v Greorianu v Rimu, kot izredni profesor pa predava na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani.

Kot član različnih cerkvenih komisij in kot tajnik Plenarnega zbora Cerkve na Slovenskem je ves čas spremljal dogajanja v Cerkvi in družbi, zato so se tudi vprašanja nanašala na to. Beseda je tako nanesla tudi na sive strice iz ozadja, ki po navedbah dr. Štuheca v njegovi knjigi še vedno zavajajo ljudstvo in spravljajo v javnost različne ovadbe. Govoril je tudi o dokazljivi medijski korupciji in o tem, kako mediji krojijo javno mnenje. Pojasnil je, kako je nastal vsem znani rek »Vsi so enaki«. Že naslov knjige pa pove, da se na večeru niso izognili niti politično montirani aferi Patria, kjer je dr. Štuhec zbranim pojasnil številna dejstva. Pojasnil je tudi, da bi se zgodbi Zvon 1 in Zvon 2 lahko končali bistveno drugače, kot sta se, razplet pa bi bil lahko precej drugačen, če bi bila le politična volja v državi za to.

Za Belokranjce zanimiv je bil tudi del, kako se je v preteklosti delala gostilniška politika. Pri tem je omenil primera, ki sta se dogajala tudi v Beli krajini, kjer so določili naslednjega premiera in predsednika Republike Slovenije. Primera sta opisana tudi v knjigi Slovenija brez Patrie in Zvonov. Ob koncu se niso izognili niti migrantski politiki. Slednje je bilo ob tem, da je vladni predsednik v odhodu napovedal novo begunsko krizo, migrantska pot pa po novem poteka prek Bele krajine, deležno velike pozornosti številnih poslušalcev na tem zanimivem večeru v črnomaljskem pastoralnem svetu.

M. K.

Galerija

sds (01)
sds (02)
sds (03)
sds (04)
sds (05)
sds (06)
sds (07)
sds (08)
sds (09)
sds (10)
sds (11)
sds (12)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (46)

22.3.2018+1     + (6)     – (5)     Oceni Hvala 

Super je bilo in hvala, da je končno nekdo povabil dr. Štuheca v Belo krajino. Ni me motila niti gneča na hodniku ob tako zanimivem pogovoru. Hvala!

22.3.2018–2     + (2)     – (4)     Oceni Milka 

Verjetno bi štuhec res rad Slovenijo brez patrij in zvonov, ampak, kar je bilo, je bilo. Veseli me, da je poslušalstvo v letih. In da ni zavajal mladih ljudi.

22.3.2018–1     + (5)     – (6)     Oceni OBČAN 

Čestitke. Nekdo, ki si upa dovolj jasno povedati to, kar misli. Včasih morda še malo premalo. Komunisti so naredili vse, da so prišli na oblast in bodo naredili vse, da bodo na oblasti tudi ostali. Na nas volivcih pa je velika odgovornost.

22.3.2018+1     + (2)     – (1)     Oceni bandiera rossa 

isti, isti, isti...

22.3.2018—     + (3)     – (3)     Oceni kumrovec 

Res je,Komunisti na čelu z janezkom bi dali vse da spet pridejo na oblast.Pa ne bo šlo.Tudi na teh slikah jih je nekaj....

22.3.2018–4     + (1)     – (5)     Oceni Mojc 

Super.....bravo Maja ker si g.Stuhcapovabila

22.3.2018+2     + (3)     – (1)     Oceni broz josip 

tovariši in tovarišice spet nas izzivajo...

23.3.2018Oceni butalec 

Zakaj se mislil, da so Belokranjci zavedni ljudje in se ne dajo kar tako voditi.........Toda, vedno je čas za streznitev.

23.3.2018–1     + (3)     – (4)     Oceni crnomelj 

Čestitke. Bili smo tam in super je blo. Še več takih večerov. Hvala za to

23.3.2018Oceni primorc 

Kot je videti, bo mladenka, ki zastopa SDS zamenjala Evo Irgl.

začetnapredhodna Stran: 1/5naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava