Vadba za zdrav vsakdan

22.3.2018 | 08:30

Vadba za zdrav vsakdan

V okviru projekta Večgeneracijski center Posavje, se vsako sredo v MC Brežice odvija srečanje ljubiteljskih telovadcev »Vadbe za zdrav vsakdan«, ki ga organiziramo zavedajoč se, da je skrb za zdravje vseživljenjsko opravilo, ki ga nihče od nas ne bi smel zanemariti.

Zavedanje, da s staranjem narašča tudi vloga redne telesne aktivnosti za zagotavljanje zdravega in aktivnega življenja v poznejših letih, narašča. Dokazano je, da redna telesna aktivnost zavira procese staranja, saj bistveno pripomore k upočasnjevanju upadanja fizioloških funkcij in preprečevanju številnih bolezni. Redna vadba pripomore k uravnavanju krvnega tlaka, aktivno sodeluje v boju proti boleznim srca in ožilja, osteoporozi, artritisu in drugim boleznim sodobnega človeka. To je še toliko bolj pomembno za starostnike, saj jim gibanje in pravilna telesna vadba omogočata kakovostno in aktivno preživljanje prostega časa, podaljšuje čas aktivnosti in neodvisnosti od tuje pomoči.

Veseli smo, da se naše telovadbe radi udeležijo tudi mlajši in tako prihaja do medgeneracijskega druženja in prenosa znanj, kar je tudi eden izmed ciljev projekta. Vse, ki v naši dejavnosti prepoznate dodano vrednost za vaše zdravje in družabno življenje, vabimo, da se nam pridružite in prispevate svoje znanje in dobro voljo.

Za VGC pripravila: Anita Vimpolšek

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava