Nuša Derenda žarela na odru razprodanega 'Cankarja'

21.3.2018 | 13:15

Z možem Frenkom in sinom Matevžem

Z možem Frenkom in sinom Matevžem

Koncert z naslovom 'Čez 20 let' ob 20. obletnici glasbenega delovanja priljubljene Nuše Derenda s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija je bil že teden pred koncertom razprodan do zadnjega sedeža. Pevka je na veliko okronala okroglo, dve dekadi dolgo obletnico ter na odru Gallusove dvorane pustila svojo dušo in srce. Obiskovalce je očarala in po mnenju mnogih celo začarala z pestrim in širokim glasbenim repertoarjem, predvsem pa je navdušila z glasom, stasom, raznolikostjo in energijo.

Popeljala nas je na zanimivo popotovanje svojih začetkov, največjih hitov, različnih glasbenih žanrov in s prijatelji poskrbela za čutno interpretacijo uspešnic, ki jih poznajo prav vsi. Koncert je otvorila z uspešnico Naj mi dež napolni dlan in žarela v srebrno-beli obleki Jerneje P. Zhembrovskyy, v drugem delu smo jo občudovali v bolj 'kabare' stilu, kjer s plesalci pokazala, da je tudi plesno nadarjena, sledil je zabavni in narodno zabavni vložek, kjer se ji je na odru pridružil mož Frenk Derenda, ki je dokazal, da še vedno odlično igra harmoniko. Na odru sta se ji pridružila tudi otroška pevska zbora Artiče in Brežice v prvem delu koncerta ter mešani pevski zbor VIVA iz Brežic v zadnjem delu.

Nuša je veliki koncert zaključila pompozno s svojimi največjimi uspešnicami, med katerimi ni manjkala Evrovizijska Ne ni res/Energy, vzela obiskovalcem dih s pompozno interpretacijo pesmi I will always love you in zaključila s skladbo Zato sem noro te ljubila, po kateri so sledile že druge stoječe ovacije.

Koncert si bomo zapomnili tudi po humorističnih vložkih Tilna Artača, ki je pokazal številne zanimive obraze, od Bobovnika, Rupla, Erjavca, Štefančiča in Lorenčičeve, nepozabnem in edinem duetu večera, ki ga je Nuša Derenda odpela s svojim sinom Matevžem v skladbi Unforgettable, po mojstrskem dirigiranju Patrika Grebla in ganljivi pesmi Poletna noč, kjer je dirigentsko palico prevzel mojster Mojmir Sepe. Gospod Mojzes pa si je samo za to priložnost obul celo čevlje, ki jih je nosil le enkrat in to leta 1966, ko je dirigiral na Evroviziji. Derenda je po koncertu rekla: »Sem utrujena, ampak srečna«. In kljub temu, da je na odru pustila vso svojo energijo, je še dobre tri ure delila avtograme in se družila z novinarji in obiskovalci.

Večer je bil poln emocij, energije in presežkov. »Koncert je bil super! Eleganten, a obenem bogat, lahkoten in istočasno nevsiljiv ter prepričljiv, kar je ustvarjalo med prisotnimi kanček ugotavljanja Nušinega bogatega dosedanjega glasbenega ustvarjanja  v pričakovanju novih glasbenih izzivov«, so koncert komentirali obiskovalci, ki so se po njihovih besedah, v dvorani imeli odlično.

Nuša Derenda pa še ni rekla zadnje, kar se tiče njenega velikega glasbenega podviga ob dvajseti obletnici glasbenega delovanja, kjer bo postregla kar z dvajsetimi koncerti. Med najbolj težko pričakovanimi je zagotovo koncert v Križankah, ki se bo zgodil 1.9.2018. Na vprašanje, kaj lahko na koncertu pričakujemo, se je Nuša le skrivnostno nasmehnila, njena piarovka Kaly Kolonič pa je razkrila, da se v Križankah obeta glasbeno plesni spektakel, ki ga bo Nuša Derenda popestrila tudi z gosti.

K. K.

Galerija

_znusa (1)
_znusa (2)
_znusa (3)
_znusa (4)
_znusa (5)
_znusa (6)
_znusa (7)
_znusa (8)
_znusa (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava