Pomladni veter

19.3.2018 | 10:20

Pomladni veter

3. območna revija predšolskih pevskih zborov in pevskih zborov prvih razredov osnovne šole je ena od preglednih pevskih revij, ki jih vsako leto organizira trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Trebnje. Na letošnji Pomladni veter, 3. območno revijo predšolskih pevskih zborov in zborov prvih razredov osnovne šole, se je prijavilo in v petek popoldan nastopilo šest zborčkov iz vrtcev in šol Temeniške in Mirnske doline v športni dvorani prijaznega šolskega kolektiva Podružnične šole Dolenja Nemška vas. Zbrane na reviji je v imenu kolektiva in ravnatelja OŠ Trebnje nagovorila vodja Nevenka Grebenc.

V Mokronogu so se za Pomladni veter pripravljali v Vrtcu Mokronožci Škratov pevski zborček pod vodstvom Barbare Dolenc, na Osnovni šoli Mokronog pa je zborovodkinja Jelka Gregorčič Pintar pripravljala za nastop Otroški pevski zbor 1. razred. Za nastop na Pomladnem vetru so se pripravljali tudi v Šentrupertu: Cici muzikalčki iz Vrtca Čebelica pri OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert, kjer sta iz objektivnih razlogov z zborom delali Marija Sabljak Bartolj in Damijana Bijek, na tamkajšnji šoli pa zelo uspešno dela z Malim zborčkom zborovodkinja Nataša Dragar. V Vrtcu Sončnica v Velikem Gabru Petra Pograjc in Tanja Novak zelo usklajeno delujeta in sta tako za prisrčen nastop pripravili pevski zborček Sončki. Zelo številen predšolski pevski zbor Mavrica iz vrtca Mavrica Trebnje je za petkov nastop pripravljala zborovodkinja Brigita Borak. Nastopajoče zbore so spremljali na klavirju Ana Češnjevar, Karmen Maver in Damjan Brcar, na klavirski harmoniki Petra Pograjc ter na kitari Urška Mitrovič in Naj Rozman. Strokovno je pevsko revijo spremljala prof. Tatjana Mihelčič Gregorčič, ki se je po zaključku koncerta z zborovodji in korepetitorji pogovorila o njihovih nastopih in poudarila, da revija ni tekmovalnega značaja, ampak prikaz dela posamezne zasedbe. Prepevanje v tem obdobju je izrednega pomena, saj na ta način mladi pevci postajajo pevni, učijo se pesmic in tako skrbimo za ohranjanje ljudske in umetne pesmi ter hkrati postavljajo temelje, na katerih lažje gradijo zborovodkinje na osnovnošolski stopnji. Z umetniško besedo je imenitno prepletala in napovedovala Kristina Gregorčič.

K izvedbi projekta so zelo zavzeto pristopili zaposleni in učenci na Podružnično šoli Dolenja Nemška vas, ki so bili zelo dobri gostitelji, za kar vsem izrekamo iskreno zahvalo, kakor tudi ostalim, ki so kakorkoli pomagali: Glasbena šola Trebnje, Termiza, Studio Mars, Roman Šavrič, Franci Urbič, Martin Slak ter gasilci PGD Ponikve pri Trebnjem. Za finančno podporo projekta pa velja zahvala Občini Trebnje, Šentrupert in Mokronog – Trebelno ter Javnemu skladu RS za kulturne dejavnosti.

JSKD Območna izpostava Trebnje

Galerija

_zzzd (1)
_zzzd (10)
_zzzd (2)
_zzzd (3)
_zzzd (4)
_zzzd (5)
_zzzd (6)
_zzzd (7)
_zzzd (8)
_zzzd (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava