DL: Samopostrežna avtopralnica Avtoline tudi v Novem mestu

17.3.2018 | 18:15

DL: Samopostrežna avtopralnica Avtoline tudi v Novem mestu

Podjetje Avtoline s sedežem v Krškem ima že več kot petdesetletno tradicijo s področja skrbi za avtomobile. V Novem mestu ob Ljubljanski cesti odpira svojo največjo samopostrežno avtopralnico. Ob tej priložnosti smo se pogovarjali z mag. Janjo Žarn, ki vodi marketing v podjetju Avtoline.

Predstavite nam, prosim, podjetje Avtoline in novosti, ki jih nudite uporabnikom.

Avtoline je pooblaščeni prodajalec in serviser vozil blagovnih znamk Škoda in Citroën, izvajamo tehnične preglede in registracije vozil ter ponujamo veliko zalogo r abljenih vozil. Voznikom želimo ponuditi vse storitve, povezane s skrbjo za avtomobile. V Sloveniji, posebej pa na širšem dolenjskem območju, manjkajo avtopralnice s samopostrežnim načinom pranja, ki je prilagojen sodobnemu načinu življenja in se je uveljavil v velikih evropskih mestih. Odločili smo se za razširitev blagovne znamke in lani odprli prvi samopostrežni avtopralnici v Krškem in Brežicah.

Kaj vas je pripeljalo do odlocitve, da v Novem mestu zgradite svojo največjo avtopralnico?

Vozniki v Posavju so ta način pranja dobro sprejeli, zato smo prepričani, da smo na pravi poti. Novo mesto je velik potencial, saj ima več prebivalcev, veliko dnevnih migrantov ter veliko podjetij, večje samopostrežne avtopralnice pa še ne.

Kaj vse nudi vaša avtopralnica in koliko pralnih mest ima?

V samopostrežni avtopralnici vozniki svoje avtomobile operejo sami. Namenjena je v sem, ki imajo radi čist in urejen avto, v današnjem hitrem tempu pa jim za to zmanjka časa. Poleg programov za pranje sta na voljo tudi pranje podvozja in mehka pralna krtača za odstranjevanje trdovratnejše umazanije. Avto lahko tudi posesamo, nanesemo vonj za notranjost ali črnilo za gume vozila. Samopostrežna avtopralnica je narejena v obliki nadstrešnice z več pralimi mesti. Prvo pralno mesto je brez nadstreška in je primerno za pranje višjih vozil (tovorna vozila, traktorji, intervencijska vozila ipd.). Pralnica v Novem mestu ima 12 pralnih mest, kar pomeni hitro pranje brez čakalnih vrst.

Če je v toplejših mesecih poudarek na lepem in čistem avtu, mora biti v zimskem casu čiščenje avtomobila še temeljitejše – tudi zaradi soli, ki lahko škodi avtomobilu. Ali imate posebne programe tudi za te posebne razmere?

Redno pranje avtomobila je nujno, če želimo, da bo naše vozilo dlje časa ohranjalo vrednost. To še posebej velja pozimi, saj lahko skupki umazanije z zimsko soljo s cest povzročijo poškodbe na laku karoserije. Priporočamo, da vozniki najprej sperejo umazanijo z vozila, da preprečijo nastanek novih prask, zatem pa ga natančno operejo še s pralno krtačo. Z rednim pranjem podvozja vozila, ki je najbolj izpostavljeno zimski soli s ceste, ga obvarujemo pred prehitrim rjavenjem. Pri nizkih temperaturah tehnologija pralnice s kroženjem vode omogoča, da voda v sistemu ne zamrzne. Pozimi so ogrevane tudi pralne ploščadi, tako da je strah pred poledico odveč.

Ali velja »opozorilo«, da je prepogosto pranje avtomobila škodljivo za barvo oz. lak avtomobila?

Med programi v pralnici običajno najprej izberemo pranje, nato voskanje in na koncu izpiranje. Za program pranja se uporablja vroča voda s čistilom v mikroprahu, ki ni agresivno in ne škoduje laku vozila. To je najboljša nega za osebna vozila, saj se vozilo opere brez grobih krtač, ki bi škodovale laku vozila. Kombinacija voska ter izpiranja z mehko vodo omogoči, da vozila po pranju ni treba obrisati, saj kapljice mehke vode zdrsijo s povoskane površine avtomobila.

Ali po vaših izkušnjah tudi ženske množicno uporabljajo samopostrežno avtopralnico ali je to predvsem »moški posel«?

Opažamo, da je med našimi uporabniki več moških. Povečuje pa se tudi število uporabnic, saj so ugotovile, da je avtopralnico enostavno uporabljati in da lahko same poskrbijo za čistočo svojega vozila. Vozilo brez težav operejo v visokih petah, avto pa po pranju še lepo diši.

Presenetili ste tudi z možnostmi plačila …

Uporabniki storitve v avtopralnici plačujejo z žetoni, ki jih kupijo na avtomatu za žetone. S pralnico v Novem mestu uvajamo novost – možnost plačevanja storitev pranja prek aplikacije Ready2Wash na mobilnem telefonu. Tako ne bo več skrbi glede drobiža ali žetonov v denarnici.

In na koncu – kako bi strnili prednosti nove avtopralnice Avtoline v Novem mestu?

Samopostrežna avtopralnica Avtoline je odprta 24 ur na dan, vse dni v letu. Pranje je enostavno, hitro in učinkovito. Je odlična rešitev za vse, ki živijo v stanovanjskih blokih ali imajo premajhno dvorišče, kot za tiste, ki ne marajo zamudnega domačega pranja avtomobilov. Primerna je za mlajše in starejše voznike, saj je res enostavna za uporabo. Dobrodošla je za obrtnike in podjetnike, kot tudi za večja podjetja, ki imajo velik vozni park in ki pri svojem delu na pr vo mesto postavljajo učinkovitost.

Več o samopostrežnem pranju preberite na www.avtoline.si in na FB-profilu Avtopralnica Avtoline.

Članek je bil objavljen v 51. številki Dolenjskega lista 21. decembra 2017

L. J.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava