Pahor v UKS: "Živite na čudovitem koščku naše domovine"

17.3.2018 | 15:00

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je včeraj udeležil svečane akademije ob prazniku Občine Mokronog-Trebelno, na kateri je imel slavnostni nagovor. "Sprejmite, prosim, moje iskrene čestitke ob občinskem prazniku z najboljšimi željami za prihodnost," je slavnostni nagovor pričel predsednik republike in se zahvalil županu Občine Mokronog-Trebelno Antonu Mavru za vabilo na svečanost. Predsednik Pahor se je v nadaljevanju ozrl v lansko poletje, ko je nekega čudovitega, sončnega petka prehodil pot od Sevnice do Trebnjega: "Takrat sem v zanosu ugotovil, da živite na čudovitem koščku naše domovine, zato gredo posebne besede zahvale vsem, ki imate zasluge za to, da ta košček Slovenije ni zgolj lep, ampak tudi zelo urejen - o tem sem se lahko prepričal tudi sam. Vaša občina je urejena, kaže znake vitalnosti, ljudje pa ste zelo prijazni in o občini in njenem razvoju govorite s posebnim zanosom."

V nadaljevanju nagovora je predsednik Pahor izrazil hvaležnost, ker so na slovesnosti posebej počastili predsednika prve slovenske demokratično izvoljene vlade Alojza Peterleta, novega častnega občana občine Mokronog-Trebelno. "Med nami živijo osebnosti, ki so žive legende. To so ljudje, ki so izjemno zaslužni za samostojnost našega naroda in države. Lojze Peterle je osrednja osebnost slovenske politične pomladi, zaradi česar smo mu iskreno hvaležni," je slavnostni nagovor sklenil predsednik Pahor.

Zbrane na akademiji je nagovoril tudi župan Maver, ki je poudaril, kako so si želeli svoje, samostojne občine in dejal, da se je navkljub začetnim dvomom odločitev za ustanovitev občine izkazala za pravilno. "Vzdušje v občini je dobro, Mokronog in Trebelno pa živita v sožitju," je ocenil župan in se zahvalil vsem, ki so sodelovali in pomagali pri razvoju občine.

Na svečanosti so podelili listino in priznanja Občine Mokronog-Trebelno, ki so jih prejeli Čebelarsko društvo Trebelno-Mokronog, Peter Deu in posthumno Anica Zidar. Naziv častni občan je prejel Alojz Peterle, program pa so kulturno obogatili mladi glasbeniki Glasbene šole Trebnje.

Urad predsednika republike

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava