Dan žena z Mirelo Smajić Zuber in Iris Tarbuk

14.3.2018 | 11:15

Dan žena z Mirelo Smajić Zuber in Iris Tarbuk

V dvorani brežiške knjižnice smo v večeru ob dnevu žena gostili zgovorni in nasmejani dami – Mirelo Smajić Zuber in Iris Tarbuk.

Iris se je rodila in odraščala v Izraelu, pred dobrimi dvajsetimi leti pa jo je pot oziroma srce pripeljalo v Zagreb, kjer živi še danes. Predana je osebnemu in duhovnemu razvoju. V knjigi Sorodne duše nam pomaga znova ozavestiti, kar nam z odraščanjem odvzamejo, in to je, da sorodne duše obstajajo. Zagovarja, da prava ljubezen vedno najde pot, da se uresniči. Zanjo je to steklenica z ljubezenskim sporočilom, ki, četudi mora prepluti številne oceane, vedno prispe na pravi naslov.

V pogovoru z Mirelo Smajić Zuber, predstavnico Založbe Primus, je izpostavila, naj nikoli ne odnehamo. Slabo vrzimo stran in tega ne prenašajmo v nov dan. Ob tem pa se pogovarjajmo z drugimi ter z njimi delimo svoje stiske in veselja. Tudi pri sorodnih dušah so namreč prisotni problemi, a v stiku z njimi smo pomirjeni s seboj in okolico; občutimo dom. Spregovorili smo še o moških in ženskih hobotnicah, kar pa ni ljubezen.

O ljubezni bo Iris spregovorila na delavnici, ki jo v sodelovanju z Založbo Primus 7. aprila letos pripravlja v Brežicah.

Drugo v ciklu predstavitev »IzBRANO s Primusom« smo zaključili z druženjem in prodajo knjig. Ljubezen pa smo simbolično primerjali z dvigalom, v katerega vstopimo, da bi se povzpeli v višje nadstropje. Za to pa si moramo vzeti čas in vztrajati.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

Galerija

_zzzdan (1)
_zzzdan (10)
_zzzdan (2)
_zzzdan (3)
_zzzdan (4)
_zzzdan (5)
_zzzdan (6)
_zzzdan (7)
_zzzdan (8)
_zzzdan (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava