Novomeške odbojkarice se še vedno borijo

14.3.2018 | 09:15

članice

članice

Novo mesto levinje

Novo mesto levinje

Novo mesto

Novo mesto

Prvenstvo se bliža koncu, a naša dekleta se še vedno borijo. V goste je prišla ekipa Triglav iz Kranja.

ŽOK Novo mesto : ŽOK Triglav Kranj 1:3 (19:25, 21:25, 26:24, 13:25)

Domačinke so v prvem in drugem nizu dobro sledile in izkoriščale priložnosti, a v zaključku so bile gostje močnejše. Tretji niz je bil prava borba za vsako točko. V zadnjem setu ekipa iz Kranja ni dopuščala presenečenj. Močni servisi kapetanke in uigrana ekipa je zmago odnesla v Kranj.

Točke na tekmi: Anja Kraševec 19, Saša Štor 16, Kristina Beskorvajni 6, Pia Kink 2, Larisa Kašček, Hudoklin Zala, Brina Pečjak 3, Lea Štefanič 3, Nika Košiček 1, Maša Abunar, Lara Henčič, Živa Vidic, Lara Vrhovec.

Trener Krešimir Perić je po tekmi izjavil: »Današnja tekma je bila za mene kot trenerja ena od boljših tekem v sezoni. Vse igralke so bile na igrišču 100 % in to se je videlo v sami igri. Predvsem v tretjem nizu so dekleta igrale kot da je rezultat 2:0 za nas. In s to pozitivno energijo ponesle niz v naše roke. V četrtem nizu so gostje pokazale premoč.«

Kadetinje

V 3. krog B lige za kadetinje sta se v nedeljo, 11.3.2018, na OŠ Bršljin pomerili domači ekipi Novo mesto in Novo mesto levinje.

Novo mesto : Novo mesto levinje 0:2, POK Krško : Novo mesto levinje 0:2, Novo mesto : POK Krško 0:2.

Tekma med domačima ekipama kadetinj se je končala v prid Levinj. Kadetinje so proti Levinjam naredile nekoliko preveč lastnih napak, tako na servisu kot tudi v napadu. Tako jim kljub borbeni igri v končnici obeh nizov ni uspelo narediti preobrata. Levinje pa so v igro stopile suvereno in tako odnesle zmago.

Levinje so nadaljevale turnir na tekmi proti POK Krško. Sosede so kot izkušena ekipa celo tekmo držale svoj tempo. Levinje so se dobro držale, vendar so mogle priznati premoč.

V tekmi Kadetinje proti ekipi iz Krškega bi bilo igro potrebno prestaviti v najvišjo predstavo, saj gostje iz Posavja letos ne poznajo poraza. Žal nasprotnice niso dovolile presenečenja in zmaga je tudi tokrat romala v Krško. Seveda se je pri Novomeščankah poznala odsotnost treh srednjih blokerk sester Merslavič in Brine Pečjak. V drugem delu sezone so ostale tudi brez odlične sprejemalke Ane Dular, ki jo v juniju čaka operacija kolena.

Čez 14 dni bo v Novem mestu nov turnir državnega prvenstva, priložnost za nova dokazovanja in morebitne nove zmage.

ŽOK Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava