Zimovanje bobrov in bobrovk na Zaplazu

5.3.2018 | 12:20

Zimovanje bobrov in bobrovk na Zaplazu
Zimovanje bobrov in bobrovk na Zaplazu
Zimovanje bobrov in bobrovk na Zaplazu

Najmlajša veja stega Novo mesto 1, bobri in bobrovke, je letos preživela vikend zimovanja na Zaplazu. V soboto zjutraj ob 8h so se z avtobusom odpeljali do hiške, kjer jih je sprejela Muca Copatarica. Ta jim je hitro zagodla s svoji najljubšo lekcijo o pospravljanju copatov, a ker se je vseeno hotela malo prikupiti otrokom, jim je podarila vrečice za copate, katere so potem bobri še sami poslikali z odtisi rok.

Po slastnem kosilu, ki sta ga pripravili veverički TikTak in ZigZag, pa so skoraj celo popoldne uživali zunaj na snegu. Izvajali razne akrobacije, tekmovali v ciljanju snežnih kep in se popolnoma izživeli v zimskih radostih. Vsi utrujeni so večer preživeli notri na toplem, se pogreli z juho in posladkali z goro palačink, nato pa se napakirali v svoje spalke in zaspali ob pravljici za lahko noč.

Naslednji dan je bil dopoldan še malo ustvarjalno obarvan, vse dokler niso pričakali staršev, ki so se programu pridružili še za nadaljne tri ure, vse dokler ni prišlo zimovanje do zaključnega dejanja s sveto mašo. Zadovoljni in malce premraženi so nato odhiteli v domača zavetja.

M. J.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava