Izobražujemo se za gorske stražarje

1.3.2018 | 10:35

Izobražujemo se za gorske stražarje
Izobražujemo se za gorske stražarje
Izobražujemo se za gorske stražarje

MDO Dolenjska in Bela krajina pod vodstvom Rozi Skobe je pripravil že 11. izobraževanje za gorske stražarje. Teoretični del izobraževanja je potekal na sneženo sobota, 24. februarja, v prostorih Planinskega društva Krka Novo mesto - 8 pedagoških ur, v katerih so predavatelji slušateljem v sliki in besedi predstavili ključna pravila, ki jih morajo poznati kot gorski stražarji in naj bi jih upoštevali tudi ostali obiskovalci narave.

Tečaja se je udeležilo 20 planincev in ljubiteljev narave iz različnih društev Dolenjske in Ljubljane. Tečaj so se udeležili planinci, ljubiteljem narave, ki želijo poglobiti svoje znanje o naravi in njenem varovanju in ga na planinskih izletih uporabiti za lažje in boljše spremljanje lepot naravnega in še posebej gorskega okolja, za utrditev odsekov za varstvo narave v PD ter za posredovanje tega znanja drugim planincem, prijateljem, znancem in svojim najbližjim.

Tečaj se bo zaključil s praktičnim delom, ki bo predvidoma 12. maja z izletom na Slavnik, ko bodo tečajniki dobili tudi izkaznice kot dokazilo, da imajo znanje potrebno za gorske stražarje.

Pripravila: Valerija Vidmar
Foto: Zdravko Damjanovič

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

1.3.2018Oceni Sulc 

Jaka služba!

1.3.2018Oceni planinc 

A Toneta to ne zanima ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava