17. redni letni zbor članov KD Leskovec pri Krškem

22.2.2018 | 10:30

17. redni letni zbor članov KD Leskovec pri Krškem

V soboto, 17. februarja 2018, smo se v gostilni Kunst zbrali člani KD Leskovec pri Krškem in na rednem letnem Zboru članov strnili rezultate dela ter določili program za tekoče leto. Ugotavljamo, da je bilo naše delo v preteklem letu uspešno, saj smo bili akterji številnih dogodkov, na katerih so sodelovali člani 5 sekcij (dramska, glasbena, SOKD, literarna, fotografska). Naši zvesti publiki smo ponudili že tradicionalne prireditve kot Martinovanje po starih in novih šegah, Pomlad prihaja, Anine glasbene večere, prireditev ''Znani Leskovčani'' v okviru krajevnega praznika, pripravili razstave ročnih del, izvedli literarne večere itd. Vidno je tudi sodelovanje naših članov pri projektu Oblačilni videz Krčanov pod okriljem JSKD Krško. Dramska sekcija, ki nosi levji delež uresničevanja zastavljenih ciljev, je v lanskem letu pripravila kar 19 dogodkov, med katerimi so bile ponovitve gledaliških predstav Žalujoči ostali, Pri zdravniku, Ja, pa je, skeči ter scenarij in režija plesnih predstav. Odzvali smo se povabilom na gostovanja in razstave, tudi izven meja naše občine in države. Tako aprila smo z igro Žalujoči ostali, slikovno predstavitvijo kraja in razstavo ročnih del navdušili Slovence v Srbiji, v oktobru pa soorganizirali gostovanje gledališke skupine iz Bajine Bašte. Pomembna naloga našega društva je ohranjanje kulturne dediščine, ki jo z vodenjem krožka na OŠ Leskovec članice skupine za ročna dela pridno prenašajo na mladi rod. K osvetlitvi pomena naše dediščine smo aktivno pristopili v primeru Mavzoleja Anastazija Grüna, tako z že tradicionalnim Prešernovim pohodom kot s sprejemom avstrijskih turistov, članov zgodovinskega društva. Bogato ljudsko izročilo pa oživlja tudi pevska skupina, ki se je prvič javno predstavila na literarnem večeru ob leskovškem vodnjaku.

Ob dejstvu, da nimamo lastnih prostorov za delovanje, nas je lansko leto zaradi prenove prostora, v katerem smo podnajemniki, doletela še selitev skladišča na različne lokacije v Leskovcu in Krškem, prostor za sestanke pa imamo začasno kar v OŠ Leskovec, ki nas tudi sicer že vsa leta gosti pri večini naših dogodkov.

Veseli nas podatek, da se število naših članov iz leta v letu povečuje. Dejstvo, da se društvo pomlajuje - tudi v njegovem upravljanju - pa nam daje upanje za njegovo uspešno delovanje tudi v prihodnosti. Idej in volje za uresničevanje programa pa nam tudi ne manjka.

Tekst: UO KD Leskovec pri Krškem
Foto: Anton Hruševar

Galerija

_zzbor (1)
_zzbor (10)
_zzbor (2)
_zzbor (3)
_zzbor (4)
_zzbor (5)
_zzbor (6)
_zzbor (7)
_zzbor (8)
_zzbor (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava