Peti večer zborovske pesmi v Straži

21.2.2018 | 11:10

Peti večer zborovske pesmi v Straži

V soboto zvečer, 17. februarja, je Kulturno umetniško društvo Straža pod vodstvom prizadevnega predsednika Andreja Šenice pripravilo že peti večer zborovske pesmi. V tamkajšnjem kulturnem domu se je zbralo kar nekaj ljubiteljev zborovske pesmi. Na odru se je predstavilo pet zasedb, vsaka s štirimi skladbami. Večer sta povezovala zakonca Ela in Robi Kren, ki sta predstavila vse sodelujoče zbore.

Najprej se je predstavil MoPZ Rožmarin iz Mirne Peči pod vodstvom zborovodje Gorazda Kermca. Zbor deluje pod okriljem Društva upokojencev Mirna Peč in prepeva že 15 let. Njihov repertoar je zelo pester. Poleg ljudskih pojejo še ljubezenske, domovinske, narodne, pesmi o vinu in napitnice, tudi žalostne, pogrebne, cerkvene in dalmatinske. Za njim se je predstavil MePZ Singerca. Šteje petnajst članov in deluje dobro leto. Vodi ga Jani Lipičnik. Lani so se udeležili regijskega tekmovanja odraslih pevskih zasedb, kjer so osvojili srebrno priznanje ter v decembru pripravili dva samostojna koncerta. Nato se je predstavila Vokalna skupina Jasmin iz Novega mesta. Pele so pod umetniškim vodstvom Jerneja Fabijana. Ženski pevski zbor Zimzelen z Mirne pod vodstvom Staneta Pečka je obeležil že srebrni jubilej. Udeležil se je številnih revij in kulturnih dogodkov, ime kraja so ponesli do Prage, kjer so prejeli srebrno plaketo. Večer je sklenila Vokalna skupina Kresnice iz Novega mesta pod vodstvom zborovodkinje Marjane Dobovšek s pesmijo Rože.

Predsednik KUD Straža Andrej Šenica se je vsem pevcem, zborovodjem, voditeljema večera in obiskovalcem zahvalil ter vse povabil na že tradicionalni, šesti večer zborovske pesmi, ki bo naslednje leto. Obiskovalci so bili navdušeni nad večerom zborovske pesmi in so vse nastopajoče nagradili z bučnim aplavzom.

Helena Murgelj​

Galerija

_zzbstraza (1)
_zzbstraza (10)
_zzbstraza (11)
_zzbstraza (12)
_zzbstraza (2)
_zzbstraza (3)
_zzbstraza (4)
_zzbstraza (5)
_zzbstraza (6)
_zzbstraza (7)
_zzbstraza (8)
_zzbstraza (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava