29 let SDS - Prevejškova zapela na slavnostni akademiji

21.2.2018 | 12:50

29 let SDS - Prevejškova zapela na slavnostni akademiji
29 let SDS - Prevejškova zapela na slavnostni akademiji

V soboto, 17. februarja je v kongresnem centru Brdo potekala slavnostna akademija ob 29. obletnici Slovenske demokratske stranke. Ob tej priložnosti so bile najzaslužnejšim članicam in članom podeljene plakete, priznanja, zlati znaki in diamantna znaka. V imenu gostitelja je zbrane uvodoma pozdravil predsednik mestnega odbora SDS Kranj mag. Branko Grims.

Osredji govornik na prireditvi je bil predsednik Janez Janša, ki je v svojem govoru Slovenijo postavil na prvo mesto in poudaril, da se moramo danes združiti za slovensko državo in da smo z vsakim, ki mu gre za Slovenijo, pripravljeni sodelovati. Med drugim je spregovoril tudi o programu SDS, v katerem so zapisane rešitve za izboljšanje stanja v Sloveniji: »Bistvo teh naših smernic je Slovenija, kjer bo blaginja dostopna vsem pod enakimi pogoji, odvisno, koliko se kdo potrudi, in to brez vnaprejšnje delitve na prvo in drugorazredne./…/ Bistvo tega programa je Slovenija, ki bo domovina za vse, bistvo tega programa je varna Slovenija, Slovenija, kjer bo v javnih, državnih storitvah red in kjer bodo za vse veljali enaki pogoji. Bistvo je Slovenija, kjer bo šlo manj za davke in bo več ostalo vam. Bistvo je Slovenija, kjer bo razvijana ideja svobodne podjetniške pobude, kjer pokojnina ne bo socialna kategorija, ampak pošteno plačilo za minulo delo, kjer se bo tudi pri živem delu dobilo pošteno plačilo za pošteno delo.» Celoten nagovor si lahko preberete tu.

Na slavnostni akademiji je Slovenska demokratska stranka najzaslužnejšim podpornikom, članicam in članom podelila 3 plakete, 3 priznanja, 12 zlatih znakov in dva diamantna znaka.

Plakete so prejeli podporniki in simpatizerji SDS: Davor Kopše, ki je na družbenih omrežjih sprožil zbiranje donacij za SDS, domoljub Mihael Bučar in podjetnik Mladen Dvornik.

Priznanja so prejeli Delavska zveza SDS, Krščanski forum SDS ter Klub seniorjev in seniork SDS. Prejemniki Zlatih znakov SDS so Bojan Belna, Ivan Celcer, Alenka Helbl, Jože Homan, Herman Klemenc, Herta in Albert Koštomaj, Srečko Križmančič, Gabrijel Rijavec, Beti Svete, Franci Šon in Maksimiljan Vajda.Zlate.

Najvišje priznanje, diamantni znak SDS, sta prejela dr. Bojana Kos in dr. Anton Jeglič.

V bogatem kulturnem programu je s srčno interpretacijo navdušila mag. Martina Prevejšek, ki je uglasbila in zapela pesem Drevo slovenstva pesnika Janeza Menarta. Pesem je Menart napisal za priložnost, ko je del generacije mladih prvič v zgodovini naroda prisegel samo svoji domovini in samo svoji državi, torej za zaprisego prvih slovenskih vojakov na Igu in v Pekrah pri Mariboru v času osamosvajanja Slovenije. Akademija se je zaključila z budnico »Prebudi se, Slovenija!«, ki prerokuje, da se z zmago SDS na letošnjih volitvah Sloveniji in njenim državljanom obetajo boljši časi.

SDS Posavje
Foto: SDS

Galerija

_sds (1)
_sds (10)
_sds (2)
_sds (3)
_sds (4)
_sds (5)
_sds (6)
_sds (7)
_sds (8)
_sds (9)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (8)

22.2.2018+4     + (4)     – (0)     Oceni Miran 

Ne moreš verjet, da ni niti enega komentarja, čudno.

22.2.2018+12     + (12)     – (0)     Oceni Primož 

Tako nepomembno, da ni vredno komentiranja.

24.2.2018+4     + (4)     – (0)     Oceni Johan Šturm 

Bil sem prisoten na festivalu SDS. Skoraj solze so mi prišle na lica, ko sem videl našega prcednika, asvoboditelja, narodnega buditelja, šefa ekipe BIOMASA ter ljubitelja PATRIE. Brez Jonše bi slovenija bila neka vazalna država. Sedaj nas je pa Jonez popeljal po grški poti v bankrot. V času njegovega mandata 2004-08 smo se zapufal za 20 milijard. Posle je menda vodila njegova sestrična, ki bo postala prcednica Evropske Banke za razvoj posavja.

24.2.2018+3     + (3)     – (0)     Oceni broz josip 

ej drugovi...u moje vrijeme to je bio kongres, vojna parada i narodno veselje za sve...i iča i piča do grla...

24.2.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni kardelj edvard 

moj komandant tovariš Tito je obvladal te zadeve...tole z SSS je bila ena navadna pijanka...kislo vino, stara govedina, plastični kozarci, noži in vilice...brez pravega wc za kozlanje...tako so sss gostje kozlali po sosednjih dvoriščih in njivah...bedno...

24.2.2018–2     + (0)     – (2)     Oceni zgodbica 

Vaš komandant Tito je kupček gnilih celic in večna tema .Kar je bilo je mimo.

25.2.2018+1     + (1)     – (0)     Oceni matilda 

mal propagande pa izkazovanje laži kot ste navajeni pa bo komentarjev ko dreka hehehe

25.2.2018Oceni dolenjka 

spoštovani komentatorji, upam,da živite v 21. stoletju...,Izobražujte se, poglejte z odprimi očimi okrotsebe....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava