111. občni zbor PGD Otočec

14.2.2018 | 13:15

Na sliki predsednik PGD Otočec Miran Zupančič in poveljnik Miha Jerman, ki je prejel društveno priznanje za 20-letni jubilej opravljanja poveljniške funkcije.

Na sliki predsednik PGD Otočec Miran Zupančič in poveljnik Miha Jerman, ki je prejel društveno priznanje za 20-letni jubilej opravljanja poveljniške funkcije.

111. občni zbor PGD Otočec
111. občni zbor PGD Otočec

V soboto, 3. februarja, so otoški gasilci imeli svoj 111. redni letni občni zbor. Začeli so ga s slovensko himno, nato so se v kulturnem programu predstavili najmlajši iz gasilskih vrst pod vodstvom njihove članice Erike Švirt, ki so pripravili kratko predstavo o njihovem delu.

Zbora so se udeležili Janez Gornik, delegat Gasilske zveze Novo mesto, predstavniki sosednjih prostovoljnih gasilskih društev in civilnih društev ter domači gasilci. Navzoče je pozdravil predsednik društva Otočec Miran Zupančič, ki je dejal, da je v društvu 136 članov, in sicer 21 pionirjev, 18 mladincev in 97 odraslih članov. V svoje vrste so sprejeli 9 novih članov. Z minuto molka so se spomnili treh umrlih članov: Damjane Jevšek, Antona Vrtačiča in Franca Pavkoviča.

Predsednik društva je podal poročilo dela v preteklem letu, ki je bilo v znamenju 110-letnice obstoja PGD Otočec, zato je bilo veliko aktivnosti vezanih na ta dogodek. Izdali so tudi bilten, s poudarkom na zadnjih 10 let delovanja. Bili so dejavni na različnih področjih izobraževanja. Poveljnik Miha Jerman je podal poročilo o intervencijah; v minulem letu je bilo nekaj manjših, večja pa v podjetju Ekosistemi v Zalogu. Na zboru so svoja poročila o delu podale še različne komisije: za mlade, za članice in za veterane. Opravili so tudi volitve. Predsedniško funkcijo bo še naprej opravljal Miran Zupančič, poveljnik PGD Otočec Miha Jerman. Sprejeli so program dela za leto 2018, in sicer bodo nadaljevali zastavljeno delo iz preteklega leta: izobraževanje mladine in operativnih enot, servisiranje in akcijska prodaja ročnih gasilnikov, sodelovanje na sektorskih in občinskih taktičnih vajah, zamenjava dotrajanih zaščitnih oblek in škornjev, nabava dihalnega aparata in posodobitev sejne sobe.

Podelili so napredovanja in priznanja zaslužnim članom. PGD Otočec je podelilo priznanje 14-im pionirjem in 9-im mladincem za sodelovanje na pionirskih in mladinskih tekmovanjih. Gasilska zveza Novo mesto je podelila mladinska priznanja 4 članom. Podeljen je bil čin višji gasilec tov. Apoloniji Strajnar ter priznanje in značka za 10, 20, 30, 40 in 60 let aktivnega dela v gasilski organizaciji. Miha Jerman je prejel društveno priznanje za 20-letni jubilej opravljanja poveljniške funkcije. Gasilska zveza Novo mesto je podelila priznanje gasilske zveze I. II. in III. stopnje zaslužnim članom. ​

H. M.

Galerija

_voto (01)
_voto (02)
_voto (03)
_voto (04)
_voto (05)
_voto (06)
_voto (07)
_voto (08)
_voto (09)
_voto (10)
_voto (11)
_voto (12)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava