Novi predsednik Prforcenhausa - demokratično, s prisilno privedbo

14.2.2018 | 13:45

Novi predsednik Prforcenhausa - demokratično, s prisilno privedbo

Ponedeljkov večer je bil zaznamovan s snegom, a vendar to ni bila ovira, da Šelmarji ne bi razsvetlili nebo z baklami po ulicah Kostanjevice in skandirali Šelmo. Po bakladi je sledil občni zbor Prforcenhausa, kjer je ob mogočnih zvokih fanfar aktualni predsednik Miro Drobnič pozdravil vse navzoče in odprl občni zbor. V predstavi so igralci, pevci in plesalci na zabaven in kabareten način predstavili vse aktualne dogodke našega mesta. Plesalke so odplesale tradicionalni kankan, skupina kulturnikov Klapca nas je na zabaven način popeljala na potovanje po strokovni ekskurziji po Balkanu, ki je vsakoletni tradicionalni izlet članov društva Prforcenhaus. Ni manjkalo satire in zabave, v drobnih novicah pa smo lahko izvedeli vse skrivnosti letošnjega pustnega leta. Igralci so se spomnili tudi vseh bivših sodelavcev, ki so pripomogli k ohranjanju kulturne dediščine.

V nagovoru se je aktualni predsednik Miro zahvalil vsem, ki prispevajo k odličnemu delovanju Etnološkega društva Prforcenhaus. Posebno zahvalo s priponko Šelme pa je podelil purgarju Damjanu Staniču, ki je zvesti spremljevalec vsakega predsednika.

Na najbolj demokratičen način, s prisilno privedbo, smo izvoli predsednika za leto dni. Novi predsednik Prforcenhausa je Joško Kržičnik (rojen 3. 11. 1975). Joško je Kostanjevčan, njegova žena (prva dama) je pred dvajsetimi leti prišla v Kostanjevico in tudi ostala. Imata štiri hčerke in vse so podmladek Šelmarjev. Skratka, dober predsednik bo letos! Po končanem predstavi in občnim zborom je predsednik v spremstvu purgargarde obiskal vse gostilne in zaključil s plesom v gostilni Žolnir.

Tekst: Mihaela Kovačič Bizjak
Foto: Anton Hruševar

Galerija

_zapr (01)
_zapr (02)
_zapr (03)
_zapr (04)
_zapr (05)
_zapr (06)
_zapr (07)
_zapr (08)
_zapr (09)
_zapr (10)
_zapr (11)
_zapr (12)
_zapr (13)
_zapr (14)
_zapr (15)
_zapr (16)
_zapr (17)
_zapr (18)
_zapr (19)
_zapr (20)
_zapr (21)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava