1. pohod po Andrejevi poti

13.2.2018 | 12:10

1. pohod po Andrejevi poti
1. pohod po Andrejevi poti

V organizaciji PGD Radeče se je 10. februarja 2018 v dopoldanskem času odvil pohod na Svinjski rt v spomin Andreju Čeču, dolgoletnemu aktivnemu članu Prostovoljnega gasilskega društva Radeče, Zveze šoferjev in avtomehanikov Radeče ter Planinskega društva Radeče, ki je nepričakovano preminul ravno pred letom dni, tekom svojega bogato zapolnjenega življenja pa je bil vključen tudi v Društvo vinogradnikov Sevnica, kot aktiven radioamater z licenco je deloval v Radio klubu Milan Kos iz Radeč, bil je tudi član Rdečega križa Slovenije in krvodajalec.

Po zboru v radeškem gasilskem domu in dobrodošlici s pecivom, kavo in aperitivom, je 38 pohodnikov vzelo pot pod noge in se povzpelo navkreber, sredi poti pa so se karavani generacijsko in stanovsko raznolike druščine pridružili še štirje. Med udeleženci sta najmlajši šteli 5 in 8 let, najstarejši pa 73 let. Po slabi uri zmerne hoje, smo se na ciljni točki, Svinjskem rtu (497 m.n.v.), ki je bila tudi Andrejeva priljubljena domača pohodniška destinacija, vpisali v planinsko knjigo in prvo druženje skupnemu prijatelju v spomin ovekovečili še pred fotografskim objektivom. Nazaj grede smo se ustavili v Prnovšah, v Čečevi zidanici, kjer so domači izkazali podporo in pomoč ideji glede pohoda ter poskrbeli za okrepčilo z obloženimi kruhki, pecivom in pijačo.

Sledil je povratek v dolino in soglasna odločitev, da pohod postane tradicionalen, ker pa se ga je že ob prvi izvedbi udeležilo skupno 42 pohodnikov iz gasilskih, šoferskih in planinskih vrst ter ga na osnovi tega organizatorji ocenjujemo kot uspešnega, smo sklenili, da prihodnje leto vabilo k udeležbi razširimo tudi med ostale (ne samo med člane omenjenih treh društev) ter poskušamo na ta način ohranjati spomin v pozitivni luči na človeka, ki je v radeškem prostoru deloval vsestransko in pustil med ljudmi neizbrisen pečat.

Doroteja Jazbec
Foto: D. J. in L. S.

Galerija

_Pohod 01 (1)
_Pohod 01 (2)
_Pohod 01 (3)
_Pohod 01 (4)
_Pohod 01 (5)
_Pohod 01 (6)
_Pohod 01 (7)
_Pohod 01 (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava