Vid Valič pravljično v bolnišnici Novo mesto

13.2.2018 | 11:30

Vid Valič pravljično v bolnišnici Novo mesto
Vid Valič pravljično v bolnišnici Novo mesto

8. februarja je priljubljeni TV-voditelj in komik obiskal novomeško bolnišnico. V sklopu akcije 'Prešerno po Sloveniji' je obiskal vse pediatrične klinike po državi, jim podaril knjige in prebral otrokom pravljico Tri miške.

Navdušen nad odličnim sprejemom predstave Tvoj bodoči bivši mož je Vid Valič že decembra razmišljal, kako bi se zahvalil okolju, ki ga podpira pri komičnem, gledališkem in TV-ustvarjanju. Prava zamisel se je sicer utrnila nekoliko kasneje, a ravno pravi čas, da je lahko na svoj način prešerno zaznamoval letošnji dan kulture.

Na pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto je Vid popestril dan mladim bolnikom, jim bral, naredil z njimi več »selfijev«, starejšim pa prišepnil, naj mladim podarijo tudi knjige in jih vpeljejo v čudoviti svet zgodb in igrive domišljije. Vid je bral pravljico Tri miške, ki jo je napisala njegova mama Amanda Mlakar, vsaki bolnišnici pa je v sodelovanju z založbo Lepa beseda podaril paket desetih otroških in mladinskih knjig, s katerimi si bodo lahko bolniki krajšali čas med zdravljenjem.

»Želim spodbujati bralno kulturo pri mladih in apelirati na starejše, naj otrokom letos namesto tablic, plastičnih igrač ali česa drugega, podarijo knjige. Odrasel sem v časih pred internetom in pametnimi telefoni, ko smo se veliko igrali na prostem ter odkrivali nove svetove ob branju zgodb. Knjige so me oblikovale v razmišljujočega in ustvarjalnega človeka ter pripomogle k temu, da sem to, kar sem,« pravi Vid, ki se bo že čez nekaj dni prvič predstavil tudi kot voditelj Eme, izbora za pesem Evrovizije.

O VIDU VALIČU

Vid izhaja iz igralske družine Valič, je vnuk Aleksandra, sin Iztoka in brat Domna Valiča. Kot eden od pionirjev in težkogategornikov domače stand-up scene je na njej pustil velik pečat kot komik in organizator predstav v KUD-u France Prešeren, 2006 – 2012. Sedem let se je ukvarjal tudi z improvizacijo v Impro Ligi in Gverila teatru. TV-občinstvu se je prikupil z oddajama Slovenija ima talent ter Vid in Pero šov, z epizodnima vlogama je nastopil tudi v serijah Strasti in Čista desetka. Z Denisom Avdičem sta blestela v šovih Udar po moško in Udar po moško 2; v stand-up predstavi SLO vs. CRO je združil moči z Ivanom Šarićem; s Katarino Čas, Anžetom Zevnikom, Luko Cimpričem, Andrejem Zupancem in Vidom Klemencem so ustvarili prvo gledališko videoigro Ebola; leta 2016 so ga cvrli na prvem slovenskem TV-roastu, lani je z izbranimi komiki posnel serijo polurnih oddaj StendAp predstavlja, trenutno osvaja Slovenijo z avtorsko predstavo Tvoj bodoči bivši mož, na TV pa se je vrnil z Emo.

T. A.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava