Šelmarji obiskali kostanjeviško ambasado v Šentjerneju

11.2.2018 | 15:00

Šelmarji obiskali kostanjeviško ambasado v Šentjerneju
Šelmarji obiskali kostanjeviško ambasado v Šentjerneju

Vsako leto se kostanjeviški Šelmarji zberejo pred svojo ambasado v Šentjerneju pri Kostanjevičanu, ki se je preselil v Šentjernej. Tako kot pretekla leta so se mu tudi letos zahvalili za celoletno delo in zaščito vseh, ki se k njemu zatečejo po pomoč. Po pozdravnem govoru županov občine Kostanjevica na Krki Ladka Petretiča in župana občine Šentjernej Radka Luzara je Prforcenhaus izkazal čast z zahvalo Jaki Jordanu, ki vedno pomaga pri organizacije pogostitve na prireditvi Ambasada Šentjernej. Hkrati so se zahvalili za uspešno delovanje delavnice Prforcenhaus pri Trdinu, ki je že skoraj v kostanjeviški občini. Prforcenhaus se je tudi zahvalil Pihalnemu orkestru Šentjernej za sodelovanje na Šelmariji, vendar so imeli težavo, kateri godbi bi izročili zahvalo. Prejel jo je Janez Selak, Kurentova oblast, ki je edini, ki je pri vseh godbah.

S protestno noto smo Šentjernejčane opozorili, da še vedno nimamo lastne blagajne v Sparu, da imajo v Šentjerneju že štiri banke, v Kostanjevici pa nobene in to na račun Kostanjevčanov in njihovih Romov.

V prijetnem druženju in z godbeniki Prforcenhausa so tako zaokrožili lep in družaben večer na ambasadi v Šentjerneju.

Anton Hruševar

Galerija

_selma (01)
_selma (02)
_selma (03)
_selma (04)
_selma (05)
_selma (06)
_selma (07)
_selma (08)
_selma (09)
_selma (10)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

11.2.2018Oceni Petelinček 

Ne da Jaka pomaga samo pri pogostitvi . Kot kostanjevičan je prepričal šentjernejsko občinsko oblast ( pa ne pustno ;-))! ), da bo finančno poskrbela za izdelavo OPPN v enoti urejanja prostora, kjer imata Jaka in ženička potencialne zazidljive parcele. Ni kaj. Kar šentjernejčanom leta ni uspelo , je uspelo kostanjevičanu v hipu. Samo dobre zveze moraš imet in sodelovat s Prforcenhausom in njegovo šentjernejsko ambasado ;-))!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava