Alkotesti za konjenike na žegnanju konj v Šentjerneju

2.2.2018 | 13:30

Anja Bah Žibert

Anja Bah Žibert

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je pretekli teden na seji Državnega zbora RS na ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar naslovila ustno poslansko vprašanje, v katerem je izpostavila ravnanje slovenske policije na tradicionalnem žegnanju konj v Šentjerneju konec lanskega decembra, kjer je bila tudi sama. Na prireditvi so policisti z nekaterimi konjeniki opravili test alkoholiziranosti, kar po mnenju poslanke SDS predstavlja nesorazmeren ukrep. »Že tako je zelo težko pridobiti različne dokumente, da lahko ljudje prihajajo s konji na ta dogodek, takšen ukrep policije pa meče še dodatno slabo luč in odvrača ljudi, da bi se tudi v prihodnje tega dogodka udeleževali, bodisi kot tisti, ki pripeljejo konje na blagoslov, bodisi kot gledalci, kajti gre res za eno največjih prireditev v Sloveniji,« je v vprašanju ministrici za notranje zadeve izpostavila Anja Bah Žibert.

K odločitvi poslanke SDS, da ministrico za notranje zadeve opozori na ravnanja policistov v Šentjerneju, je pripomoglo tudi nedavno dogajanje na prireditvi v Dražgošah, kjer so bili mnogi obiskovalci oboroženi, kar je jasno razvidno iz medijev, hkrati pa ni bilo nikjer moč zaslediti nobenih informacij o tem, ali je policija preverila tudi njih. Anja Bah Žibert je v poslanskem vprašanju opozorila tudi, da je nošenje orožja, ki zbuja strah, na javnih mestih z zakonodajo strogo prepovedano.

Zaradi vsega navedenega je poslanka SDS na ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar naslovila dve vprašanji, in sicer, koliko pregledov udeležencev, ki so na prireditvi v Dražgošah nosili orožje, je opravila policija, in ali je pri teh udeležencih preverila, ali imajo orožne liste in ali je bilo to orožje res deaktivirano.

A. M.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (86)

2.2.2018+1     + (5)     – (4)     Oceni butec&butec 

Baba neumna, a ne veš, da morajo biti konji trezni.

2.2.2018Oceni Seveda 

odgovora ne bo !

2.2.2018+1     + (1)     – (0)     Oceni cedevitas 

kein Alkohol, keine Droge...so etwas...

2.2.2018Oceni šent 

od kdaj se ta zavzema za alkohol?

2.2.2018+3     + (3)     – (0)     Oceni brezar 

Včasih je veljalo, da ni neumnih vprašanj, vendar pa mogoče vse kobile le niso bile trezne.

2.2.2018Oceni kuku lele 

vsi pihat..konji in jahači...

2.2.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni gyorkos 

Vsak udeleženec v prometu tudi pešec ne sme biti v alkoholiziranem stanju,kaj tukaj ni jasno.

2.2.2018+5     + (6)     – (1)     Oceni Kar na smeh mi gre 

Kot kaže, poslanka SDS podpira alkoholizem .... Jasno... Samo do daske pijan ali pa utrgan lahko voliš SDS ;-))!

2.2.2018+10     + (11)     – (1)     Oceni Legat. 

Gospa namerno zavaja, saj dobro ve ( ali pa bi kot poslanka morala vedeti), da ustrezne dokumente o neuporabnosti orožja ki se pojavlja na Dražgoški podobnim prireditvam izdaja med ostalim tudi ministrstvo za notranje zadeve. Če bi bila gospa poslanka v Dražgošah bi lahko pogledala tudi, kako je to muzejsko orožje onesposobljeno že če bi pogledala konec cevi. Te so vse po vrsti zalite s kovinsko zalivko!! Je pa težko verjetno, da bo katero koli ministrstvo izdalo dovoljenje za pijanost nekaterih konjenikov! Prireditev v šentjernejski občini je res ena največjih- če že ne največja tovrstna prireditev v Sloveniji z več kot stoletno tradicijo. Vseeno pa to ni izgovor za pijanost posameznih konjenikov, ki že pred , posebno pa po prireditvi tako globoko pogledajo v kozarec, da so potem konji neprimerno pametnejši od njih !! Če povprašate občane, se v tej pijanosti dogaja vse mogoče. Od trpinčenja konj, do pretepov, obračunov z hladnim orožjem in še kaj. To vam lahko potrdijo tudi na policiji !! Seveda pa gospa prireditev in ravnanje policije izkorišča v izključno politične namene. Češ, " ta rdeči" lahko nosijo orožje, naši " ta beli" pa ne morejo žegnati svojih konj samo zato, ker so pijani ... Volitve so blizu ... A ne???

2.2.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni kuku lele 

res je, ker sem večkrat opazil, da konjem dajajo v vino ali šnops natopljen kruh, sami pa so cviček za lasten pogum nadomestili z jegermajstrom ali konjakom...hi, hija, hik,hija, hik,hi..

začetnapredhodna Stran: 1/9naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava