Delavnica »Sprejemam se«: Duša in element ognja, Glavni trg 24 Novo mesto

27.1.2018 | 10:00

»Sprejemam se …

Sprejemam dušo svojo, pamet, čustva in telo.

Sprejemam vse, kar sem in kar z rastjo bo šele prišlo.

Sprejemam se …«

Sklop štirih delavnic »Sprejemam se« je namenjen sprejetju naše fizične, čustvene, mentalne in duhovne moči. Na zaporednih srečanjih spoznamo in v polnosti sprejmemo svojo dušo, telo, pamet in čustva ter elemente ognja, zemlje, zraka in vode. Sami sebi odločno in odgovorno rečemo »ja«, vse štiri vidike svojega obstoja povežemo v čudovito celoto, sebe postavimo na prvo mesto ter postanemo mogočen gospodar svojega življenja. S pomočjo elementov se globoko prizemljimo in sprejmemo bivanje v nedrjih mame Zemlje.

Zato ljubeče vabljeni na delavnice »SPREJEMAM SE«, na katerih sami sebe podpremo v tem, da smo sredi vsakodnevnih izzivov življenja sposobni ohranjati svojo edinstvenost, delovati iz srčike svoje biti ter ostati trdno ukoreninjeni. Da se ves čas zavedamo povezav z duhovnim svetom, z ljubeznijo prisluhnemo sporočilom svojega telesa, strastno izražamo čustva, živimo resnico srca ter s pomočjo jasnih misli ustvarjamo novo podobo sveta.

Delavnice bodo potekale ob sobotah ob 10.00 uri (trajale bodo do predvidoma 20.00 ure z vmesnim odmorom za kosilo). Predvideni termini: 27.01.18, 10.02.18, 24.02.18 in 10.03.18. Cena posamezne delavnice je 75 EUR. V primeru enkratnega plačila do 27.01.18 je cena celotnega sklopa delavnic 280 EUR.

KJE: Novo mesto, Glavni trg 24, Tempelj POT SRCA

KDAJ: sobota, 27.01.18, ob 10.00 uri

CENA: 75 EUR

PRIJAVE: milena.matko@siol.net

Ker se bomo na prvem srečanju posvetili svoji DUŠI, za pripravo na delavnico v globinah svoje biti začutimo in zapišimo (zapis prinesimo s seboj):

· Kaj začutim ob besedi »duša«? Sploh verjamem, da je v nas energija, ki je večna in prehaja iz življenja v življenje ter nosi s sabo vse spomine od nastanka dalje?

· Ali se pogovarjam s svojo dušo? Kako najlažje vzpostavim stik z njo?

· V katerih primerih izgubim stik s svojo dušo (strah, travmatični dogodki …)?

· Ali sprejemam svojo dušo kot avtoriteto, kot svojega vodjo? Ji sledim oz. dovolim, da deluje skozi mene?

· Iz katere dušne družine prihajam, katera bitja svetlobe so mi blizu? Kdo sem v duhovnem svetu?

· Kakšne spomine nosi s sabo moja duša?

· Kako v sebi občutim element ognja oz. kakšen je moj odnos do ognjenih zubljev?

Kratka vsebina:

1. Druženje »DUŠA ter element OGNJA«

Dušo je težko opisati z besedami ali jo opredeliti na materialen način; je izraz lepote, domišljije in ustvarjalnosti, rojena je iz sijoče svetlobe in ljubezni. Stari Egipčani so imeli navado reči: »Če hočeš razumeti dušo, prisluhni srcu.« Duša je tisto največ v človeku, je lesketajoči se biser in vpliva tako na fizično telo kot na naš razum in čustva oz. slednje uporablja zato, da se v polnosti izrazi. Gre za večno energijo, ki prehaja iz življenja v življenje, nabira izkušnje, raste, napreduje … Duša s sabo nosi spomine na vse pretekle dogodke, vizije prihodnosti, podatke o poslanstvu, izvoru itd.

Ogenj je najbolj mogočen element preobrazbe in čiščenja vsega starega. V dom prinaša toplino in domačnost, je simbol strasti, divjosti in neukročenosti. Element ognja predstavlja življenjsko silo, kreativnost, varnost, pogum in navdih ter odstira naše vodstvene sposobnosti.

2. Druženje »TELO ter element ZEMLJE«

Telo je nepogrešljiv in mogočen pomočnik duše, ki vedno pokaže resnico in na površje prinaša spomine davnin. Telo s pomočjo občutkov, gibov, instinktivnih impulzov, bolečine, bolezni … prevaja sporočila duše, kajti telo vrhunsko razume dušo in ji ljubeče omogoča, da je lahko prisotna v materialnem svetu.

Zemlja s svojo rodovitnostjo rastlinam in drevesom strastno podarja vse potrebno, da lahko rastejo in obrodijo bogate sadove, s čimer ljudem in živalim omogočajo življenje. Element zemlje predstavlja praktično, realistično in materialno plat naše biti. Je mogočen simbol rasti in delavnosti. V nas prebuja stabilnost in varnost, daje nam moč in vzdržljivost, uči nas potrpežljivosti.

3. Druženje »PAMET ter element ZRAKA«

Razum je čudovit pomočnik duše, ki prevaja njeno govorico v razumljiv jezik. Duša s pomočjo razuma ustvari namero, da lahko dosežemo zadane cilje. Pamet nam omogoča, da se izražamo in delujemo (govorimo, pojemo, pišemo, slikamo, plešemo …), razumemo svoje nagone in jih usmerjamo, razsojamo, se svobodno odločamo, na vseh področjih obstoja organiziramo svoje življenje … Po ocenah uporabljamo komajda okrog 3 % svojih možganov, zato je čas, da izstopimo iz kalupov verjetnega in si dovolimo ustvarjati čudeže.

Element zraka predstavlja gibanje, širjenje in raztezanje. Brez hrane in vode lahko preživimo nekaj časa, brez zraka in dihanja pa se naše življenje kaj kmalu zaključi. Zrak je simbol izvirnosti, odnosov in mentalne ter čustvene stabilnosti. Je vseprisoten element, ki nam omogoča, da postanemo virtuozi v komunikaciji, mojstri pri pridobivanju informacij ter stvaritelji genialnih idej.

4. Druženje »ČUSTVA ter element VODE«

Čustva so strasten izraz naše duše, so gorivo, brez katerega je življenje prazno in brezsmiselno. Negativnih ali pozitivnih čustev ni, kot tudi ni duhovnih ali neduhovnih, pravih ali nepravih – vsa so še kako smiselna in potrebna (pa četudi so to strah, sram, jeza, krivda …). Z njihovo pomočjo se učimo, spoznavamo, rastemo, predvsem pa pomikamo v življenju naprej.

Voda je izjemnega pomena, saj predstavlja od 70 % do 85 % naše telesne teže in tudi planet Zemlja v več kot 70 % prekrivajo oceani. Voda je izreden prenašalec informacij, zato jo je enostavno programirati. Voda je popustljiva, pa vendar lahko premaga vse, saj jo je težko nadzorovati. Z lažno skromnostjo se umika oviram, vendar ni sile na tem svetu, ki bi ji preprečila, da se na koncu ne bi zlila v morje. Element vode nas popelje v globine podzavesti, daje moč čustvom ter prebuja intuicijo. Od nekdaj je sestavni del obredov.

Dobrodošli tudi vaši znanci, prijatelji oz. osebe, za katere čutite, da jim bo delavnica prinesla ljubeč blagoslov.