Druženje in ustvarjanje z roko v roki popestrila obisk knjižnice

18.1.2018 | 09:15

Druženje in ustvarjanje z roko v roki popestrila obisk knjižnice
Druženje in ustvarjanje z roko v roki popestrila obisk knjižnice

Sredi januarja, ko nekateri pričakujejo sneg – belo idilo, smo v Knjižnici Brežice pripravili popoldansko druženje za otroke. Noči so še vedno daljše od dneva. Po praznično vzdušje se vedno bolj skriva za dnevnimi obveznostmi. Vreme ponuja le malo možnosti za zimske aktivnosti, pogosto je najprijetneje preživeti čas v družbi knjige.

Odrasli in otroci si svoje bivalne kotičke radi okrasimo in popestrimo s pisanimi dodatki. Na delavnici smo se poizkusili v ustvarjanju s servetno tehniko. Otroci so skupaj s knjižničarko prazen stekleni kozarec, ki ga v kuhinji več ne potrebujemo, spremenili v ličen izdelek. Nastali so svečniki, lampijončki in posodice za shranjevanje barvic ter ostalih pisal.

V prijetnem vzdušju, ob klepetu in čokoladi, smo rezali motive iz prtičkov, nanašali lepilo in polnili svečnike z okrasnim peskom. Nastale mojstrovine bodo krasile prostore spretnih ustvarjalcev in jih spominjale na naše druženje.

V knjižnične prostore vas k ustvarjanju znova vabimo v februarju, ko bomo prvi torek z najmlajšimi prisluhnili pravljici in razgibali spretne prste, starejši otroci pa ste k druženju znova vabljeni tretji torek.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

Galerija

_zknj (1)
_zknj (10)
_zknj (11)
_zknj (12)
_zknj (13)
_zknj (14)
_zknj (2)
_zknj (3)
_zknj (4)
_zknj (5)
_zknj (6)
_zknj (7)
_zknj (8)
_zknj (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava