Bela krajina na Nizozemskem; Tončkino XXL pletenje atrakcija

17.1.2018 | 13:40

Bela krajina na Nizozemskem; Tončkino XXL pletenje atrakcija

Na najpomembnejšem sejmu v regiji Benelux – Vakantiebeurs v Utrechtu se Bela krajina predstavlja že vrsto let. Gostje iz Nizozemske in tudi Belgije predstavljajo pomemben delež obiskovalcev Slovenije, zadnja leta pa spoznavajo tudi Belo krajino, saj želijo biti v okolju ohranjene narave in Kolpa jim nudi prav to.

Slovenska turistična organizacija (STO), ki je organizator predstavitev turistične ponudbe Slovenije, je tudi tokrat k sodelovanju povabila RIC Bela krajina (organizator Gregor Jevšček), da pripravi animacijo na slovenski stojnici. RIC je tudi izvedel javni poziv in k sodelovanju povabil ponudnike in animatorje za predstavitev na sejmu na Nizozemskem. Od belokranjskih ponudnikov so se sejma udeležili: Vinogradništvo Dolc iz Drašičev, Turizem Malerič, Mini Resort, Mini Šport in Gostinstvo in turizem Metlika.

Poleg Anje Pešelj iz FS Dragatuš, ki je igrala na tamburico, pa je za animacijo skrbel Krajinski park Kolpa, saj odziva drugih mojstrov domače in umetnostne obrti ni bilo. Kot animatorka je izstopala predvsem Tončka Jankovič, ki je poleg najatraktivnejšega XXL pletenja in kvačkanja tudi ustvarjala vinorele in pekla odlične belokranjske pogače, obiskovalci pa so lahko spoznali tudi izdelavo belokranjskih pisanic.

V letu 2017 je sejem Vakantieburs obiskalo 108.779 obiskovalcev. Predstavilo se je 1.100 razstavljavcev na približno 70.000 m2 razstavne površine. Slovenska stojnica je obsegala 100 m2.

Boris Grabrijan, KP Kolpa

Galerija

Animacija na stojnici
Atrakcija
Bela krajina v malem
Belokranjska idila
Belokranjska pramenka in turisti
Grabrijan doma
I feel Slovenia
Internacionalno
Kje so smrkci
Mi prihajamo
Mi ustvarjamo
Promotorji
Veselje
Vinoreli
Volna belokranjske pramenke
Za vas smo delali

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (17)

17.1.2018Oceni vika lozar 

S takimi promocijami iz kmečkega življenja bo Slovenija najbolj prepoznavna. Tudi bogati turisti vse pogosteje posegajo po bogatih okusih narodne kuhinje in ročnih del. RIC in Park znata kako se reči streže!

17.1.2018+3     + (3)     – (0)     Oceni Eni pa majo cajta 

Bravo gospa Vika, imate vi prav, to bo razcvet turizma. To, bodo trume ljudi hodile v Adlešiče gledat kak se štrika ali pa pisance farba, pardon drsa. Kdo sploh rabi morje, gore, Toplice...., če lahko v krajinskem parku jaha na ovnu ali pa ovci. Kot je rekla gospa Vika, še enkrat bravo RIC in PARK tako se stvari streže.

17.1.2018Oceni ptiček 

Bravo Tončka lepo da znaš štrikat a če bi vedeli kako pečenko spečejo gasilci bi pa res prišli celi Avtobusi. Toliko dobre pečenke se v Sloveniji zagotovo ne poje na gasilski veselici (30-40 pečenk) To mora znat Evropa!

17.1.2018Oceni Jurij 

In kaksen je rezultat ko se kp vrne nazaj v adlesice????lepa sluzba ni kaj

18.1.2018Oceni KLEMEN 

končno en normalen komentar Vike ki ni obarvan hujskaško za levičarsko propagando in poveličevanje NOB

18.1.2018Oceni adlešičanka 

Spoštovani komentatorji, dokler domačini ne bomo cenili svoje etno dediščine..in še kaj ..in stopili skupaj na vseh področjih, se nam domačinom ni potrebno čuditi,da naš kraj oz. krajevna skupnost ne gre....

18.1.2018Oceni abecedarij 

tako je, naj se sliši...

18.1.2018Oceni Anica 

Cemu sluzijo razni parki Rici itd.kaj imamo mi ljudje od tega.ce pa vsak stroj avto uporabljajo za lastne potrebe.ta atrakcija je v svetu ze dolgo poznana in ni nic novega.strikamo ze skoraj vsi.in to ni moto kp in rica.

18.1.2018Oceni bralec 

Anica ti sigurno ne znaš štrikat, ker imaš jezik. Odvetnica nisi, ker imaš premalo znanja. Dajva midva zapet tisto trla baba lan dajoj prodže dan....... in jutri bo dan lepši. Jutri je nov dan začnite ga z nasmehom........

18.1.2018+1     + (1)     – (0)     Oceni adlešičanka 

Spoštovani, menim, da bomo le kot dobro povezana krajevna skupnost (svet KS,KP Kolpa,gasilci, društva in vsi ostali krajani) le s pogledom NAPREJ....(brez rekla - čula - kazala) ustvarjali lepši jutri....

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava