Mladi planinci na Trški gori

16.1.2018 | 13:15

Mladi planinci na Trški gori

V soboto, 13. januarja 2018, je mladinski odsek Planinskega društva Krka Novo mesto organiziral prvo letošnjo akcijo za mlade planince. Ob 8.00 zjutraj smo se zbrali pred hotelom Krka na Novem trgu v Novem mestu. Zbralo se nas je lepo število, 43 udeležencev vseh starosti. 15 otrok iz različnih osnovnih šol se je udeležilo pohoda na Trško goro, skupaj z mentorji in ostalimi udeleženci, ki smo kljub slabemu vremenu pod vodstvom Mladena Živkovića in Jožeta Peršeta preživeli prijetno sobotno dopoldansko druženje.

Po markirani planinski poti smo se po lesenem mostičku odpravili do Ragovega loga. Za nekatere otroke je bil to kar velik izziv, vendar so vsi brez težav premagali strah in uspešno prečkali most. Skozi gozd Ragov log nas je dokaj razmočena in blatna pot vodila v vasico Ragovo in naprej na most čez reko Krko.

Pot smo nadaljevali po pločniku ob cesti Novo mesto – Ljubljana do podvoza avtoceste, kjer smo zapustili prometnice in pot nadaljevali po markirani poti mimo Bajnofa vse do vrha Trške gore, ki se s 428 metri dviga nad Bajnofom. Ob lepem vremenu z vinogradi in zidanicami posut hrib nudi čudovit razgled na Novo mesto in okolico, v soboto pa so si otroci na hitro ogledali znamenite lipe, vodnik Jože pa nam je povedal nekaj o romarski cerkvi Marijinega rojstva, ki je še posebej obiskana na žegnanje ob malem šmarnu.

Zaradi slabega vremena postanek ni bil predolg, da se nismo preveč ohladili. Po zasluženi malici smo se tako kar hitro odpravili nazaj v dolino in se po isti poti vrnili v Novo mesto.

V planinskem društvu Krka se veselimo prihajajočih akcij, na katere vas povabimo že danes. Tudi v bodoče si želimo, da bi bile naše akcije tako dobro obiskane.

Andreja Bartolj Bele

Galerija

_trska (1)
_trska (2)
_trska (3)
_trska (4)
_trska (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava