​Karate klub Brežice za las ob kolajno na 27.GP Croatia v Samoboru

16.1.2018 | 09:00

​Karate klub Brežice za las ob kolajno na 27.GP Croatia v Samoboru

V Samoboru na sosednjem Hrvaškem je drugi vikend v januarju potekal že 27. mednarodni karate turnir Grand Prix Croatia, ki je vsako leto množično obiskan in pritegne tekmovalce iz vse Evrope in širše. Tudi letos se ga je udeležilo 1564 tekmovalcev iz kar 23. držav, med njimi tudi Karate klub Brežice, ki so ga tokrat zastopali Nastja Galič, Nika Omerzo, Ela Petan, Ana Sever, David Matija Lavrič in Sara Marija Lavrič. Najboljši klubski rezultat je dosegel David Matija Lavrič, ki je v kategoriji športne borbe ml.kadeti -48kg osvojil 5. mesto.

Tekmovanje je zaradi velikega števila prijavljenih potekalo od petka do nedelje. Prvi dan so nastopili kadeti, drugi dan najboljši člani in članice v katah in borbah, tretji dan pa mlajše kategorije.

Od Brežičanov je prva nastopila Nastja Galič, in sicer kot edina Slovenka v prestižni kategoriji kate članice. V prvem kolu je bila prosta, v drugem pa suvereno s 5:0 premagala belorusko reprezentantko Katsiaryno Dzezhkunovo. V tretjem kolu se je pomerila s staro znanko, najboljšo Madžarko Lauro Sterck, ki jo je lani na tem tekmovanju že premagala, letos pa je Lauri uspelo brez poraza priti vse do finala. V repasažu je Nastja tekmovala proti domačinki Niki Jukič. Kljub temu, da je Nastja vrhunsko izvedla svojo najboljšo kato Paiku, je po res sporni sodniški odločitvi v večinski hrvaški zasedbi ta dvoboj žal izgubila. Nastja je tako osvojila na koncu sedmo mesto in kljub temu dokazala, da sodi brežiški karate v sam vrh slovenskega karateja in da se lahko suvereno pomeri s katero koli reprezentantko drugih držav. Zvečer je v finalu zmagala Maryia Fursava iz Belorusije, ki je premagala tokrat drugouvrščeno Lauro Sterk z 4:1.

V nedeljo so se na tatamijih pomerile še ostale brežiške katašice Nika Omerzo, Ela Petan in Sara Marija Lavrič, vendar jim tokrat športna sreča ni bila naklonjena in se v močni mednarodni konkurenci niso uvrstile v boje za kolajne.

Med borci sta se tako Ela Petan kot David Matija Lavrič že prvem krogu pomerila s kasnejšima finalistoma. Ela je proti Italijanki povedla z 1:0 a bila do konca premalo aktivna in posledično izgubila z 1:2. David je nasprotnika iz BiH povedel kar s 4:0, nato pa dobljeno borbo po dveh velikih nezbranostih izgubil s 4:6. V repasažu je prvi krog zmagal z 1:0,v boju za medaljo pa izgubil z 0:5 in se moral zadovoljiti s 5. mestom.​

KK Brežice

Galerija

_zkar (1)
_zkar (10)
_zkar (11)
_zkar (12)
_zkar (13)
_zkar (14)
_zkar (15)
_zkar (16)
_zkar (17)
_zkar (18)
_zkar (19)
_zkar (2)
_zkar (20)
_zkar (21)
_zkar (22)
_zkar (23)
_zkar (24)
_zkar (25)
_zkar (26)
_zkar (27)
_zkar (3)
_zkar (4)
_zkar (5)
_zkar (6)
_zkar (7)
_zkar (8)
_zkar (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava