Belokranjski večer na Otočcu

15.1.2018 | 12:50

Belokranjski večer na Otočcu
Belokranjski večer na Otočcu
Belokranjski večer na Otočcu

V soboto zvečer, 13. januarja, je Kulturno društvo Otočec pripravilo Belokranjski večer. V kulturnem domu na Otočcu so nastopili Preloški muzikanti, Viniški in Adlešički tamburaši. Preloški muzikanti so belokranjska vokalno-instrumentalna skupina, ki je bila ustanovljena leta 2011. V tem času so razveselili poslušalce na več kot 300 prireditvah. Gostovali so v Sloveniji in tujini. Tudi na Otočcu so s pevkami Laro, Polonco in Tejo navdušili številno občinstvo. Viniški tamburaši delujejo v sklopu KUD Oton Župančič Vinica. Tokrat so se predstavili s sekcijo podmladka. Igrajo slovenske ljudske, narodne, zabavne pesmi in klasiko. Adlešički tamburaši delujejo v sklopu KUD Božo Račič. Društvo letos obeležuje 110-letnico delovanja, tamburaši intenzivneje igrajo zadnjih pet let. Letno imajo okoli 50 nastopov. Predstavijo se na prireditvah, koncertih, revijah in raznih dogodkih.

Vse skupine, ki so se predstavile na Otočcu, se lahko pohvalijo s številnimi zlatimi in drugimi priznanji iz Slovenije in tujine. Predstavile so se s pestrim programom. Večer so sklenili s skupno pesmijo Lahko noč svirači.

Obiskovalci, ki so do zadnjega kotička zapolnili otoško dvorano kulturnega doma, so vse nastopajoče nagradili z bučnim aplavzom.

Helena Murgelj​

Galerija

_v (1)
_v (10)
_v (11)
_v (12)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v (5)
_v (6)
_v (7)
_v (8)
_v (9)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

17.1.2018Oceni vika lozar 

Dobra poteza, naj tudi ljudje onkraj Gorjancev vidijo kaj danes zmnoremo Belokranjci. Pa še dopade se nam, kot rečemo po naše!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava